nieuws

Nieuwbouw Slingeland ziekenhuis, Doetinchem

Architectuur

Wiegerinck architectuur stedenbouw heeft de ontwerpopdracht gekregen voor de nieuwbouw van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Het Arnhemse bureau heeft de opdracht verworven door het winnen van een besloten architectenselectie, waarbij het ontwerp en de houding door middel van een visiefilm zijn gepresenteerd. Een aansluitende dialoogsessie met de architecten en een projectvoorstel hebben geresulteerd in een definitieve opdracht.

Nieuwbouw Slingeland ziekenhuis, Doetinchem

Het Slingeland Ziekenhuis heeft de ambitie om een innovatief en duurzaam ziekenhuis te bouwen. Het nieuwe ziekenhuis wordt een gastvrij en modern gebouw, een aangename omgeving voor patiënten en voorzien van de nieuwste technologie. Het Slingeland Ziekenhuis zal het zorgproces inrichten in nauw overleg met de partners in de zorg, zoals huisartsen, ouderenzorg en thuiszorg. Bij de nieuwbouw worden inwoners, patiënten, bedrijven en organisaties in de regio betrokken.

Wiegerinck_Slingeland Ziekenhuis_Doetinchem

Wiegerinck heeft een overzichtelijk en transparant kernziekenhuis ontworpen. ‘De markante gebouwvorm maakt een maximale verbinding mogelijk tussen gebouw en het omliggende landschap, een plek waar natuur, gezondheidszorg en architectuur elkaar versterken.’

Wiegerinck_Slingeland Ziekenhuis_Doetinchem

Programma: Ziekenhuis, parkeergarage en terreininrichting
Opdrachtgever: Slingeland Ziekenhuis
Gebruiker: Slingeland Ziekenhuis
Medewerkers: Frank Pörtzgen, Martijn van Bentum, Milee Herwijer, Hans Beekhoven,
Ole Stellmann, Tim Loeters, Arlen van Rens, Maya van der Lande, Joris Alofs en Geert Jan van de Rakt
Adviseurs: Deerns (installatieadvies) RoyalHaskoningDHV (constructieadvies) en Studio Nico Wissing (landschapsontwerp), ptg advies (projectmanagement/ huisvestingsadvies)
Impressies: Wiegerinck
Start ontwerp 2017

Reageer op dit artikel