nieuws

KCAP ontwerpt binnenstedelijke ontwikkeling Merwede-C Utrecht

Architectuur

Met een schetsontwerp door KCAP heeft ontwikkelcombinatie Merwede-C van Synchroon en AM een locatie van ruim vier hectare in Utrecht verworven. Het gebied maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling Merwedekanaalzone en biedt ruimte aan 1000 woningen en ongeveer 10.000 m2 voorzieningen.

KCAP ontwerpt binnenstedelijke ontwikkeling Merwede-C Utrecht
beeld Merwede-C

“Met deze gebiedsontwikkeling krijgt het binnenstedelijke woonklimaat in de Domstad een forse impuls: aantrekkelijk wonen, vlakbij de binnenstad, passend bij de binnenstedelijke groeiambitie van de gemeente Utrecht”, zo stellen Synchroon en AM.

Merwede is een gemengd gebied met ruimte voor vijf- tot zesduizend nieuwe woningen en voorzieningen zoals horeca, bedrijvigheid, creativiteit en winkels met een hoge kwaliteit aan groene openbare ruimte. Door de keuze voetgangers en fietsers meer ruimte te geven ontstaat een autovrij openbaar gebied dat leidt tot een veilige en levendige omgeving.

De overkoepelende gebiedsontwikkeling wordt in deelplannen uitgewerkt. Een schetsontwerp van de Ontwikkelcombinatie Merwede-C, opgesteld door KCAP, is inmiddels afgerond. Dit schetsontwerp is gebaseerd op het stedenbouwkundig plan voor Merwede dat is opgesteld door marco.broekman, urbanism research architecture. Alle eigenaren, waaronder AM en Synchroon en de gemeente Utrecht, werken gezamenlijk aan de gebiedsontwikkeling Merwede.

Foto's

Reageer op dit artikel