nieuws

Geurst & Schulze architecten maakt ontwerp Ruysdael torens Haarlem

Architectuur

Geurst & Schulze architecten heeft in opdracht van VORM het ontwerp voor de Ruysdael torens gemaakt. De woontorens zijn onderdeel van een gewonnen tender in Haarlem.

Geurst & Schulze architecten maakt ontwerp Ruysdael torens Haarlem

De woningen worden via twee portieken in het park ontsloten. Dankzij de geometrische verdeling van de cirkelvormige plattegrond ontstaat er de mogelijkheid een grote differentiatie aan woningtypes te realiseren.

In de plint en op de eerste verdieping zijn de kleinere ‘Urban Appartments’ gesitueerd van zo’n 54 m2 met voornamelijk starters en jong professionals als doelgroep. Op de tweede tot en met de achtste verdieping komen luxe appartementen met riante balkons en op de bovenste verdiepingen van beide torens worden in totaal twaalf penthouses gerealiseerd. De bergingen en parkeerruimtes zijn ondergronds.

Er wordt een hoge mate van duurzaamheid nagestreefd. Tot de duurzame maatregelen behoren de integratie van zonnepanelen op het dak en de toepassing van circulaire materialen. Alle balkons worden van geïntegreerde plantenbakken voorzien om groenvoorzieningen op balkons te stimuleren

Het winnende team bestaat uit: Geurst & Schulze Architecten, Bosch Slabbers landschapsarchitecten, Pieters Bouwtechniek, J. van Toorenburg Installatietechniek, Vaecon, Merosch en Render Art.

Reageer op dit artikel