nieuws

Diederendirrix genomineerd voor AR New into Old Awards

Architectuur

De renovatie van rijksmonument Weverij De Ploeg is genomineerd voor de AR New into Old awards. Deze prijs is een initiatief van The Architectural Review. De award is een nieuwe prijs op het gebied van renovatie en transformatie van de originele architectuur naar eigentijdse functies, waarbij diverse strategieën hebben geleid tot inspirerend hergebruik.

Diederendirrix genomineerd voor AR New into Old Awards
Weverij De Ploeg in Bergeijk door diederendirrix. Foto: Jan van IJken

De renovatie van De Ploeg door diederendirrix architectuur & stedenbouw krijgt daarmee opnieuw waardering, nadat het project onlangs ook al de Pieter van Vollenhoven prijs ontving. De AR New into Old Awards wordt jaarlijks uitgereikt aan een organisatie of persoon die het meest succesvol aan oud erfgoed een nieuwe bestemming heeft gegeven.

Weverij De Ploeg neemt het op tegen:
– Warwick Hall Community Centre in Burford, VK door Acanthus Clews Architects
– East Sydney Early Learning Centre, Australië door Andrew Burges Architects

– The Loom in London, VK door Duggan Morris Architects
– Feeringbury Barn in Essex, VK door Hudson Architects
– Msheireb Museums in Doha, Quatar door John McAslan + Partners
– Crosstown Concourse in Memphis, US door Looney Ricks Kiss in association with Dialog
– Art Commune in Shenzhen, China door O-office Architects
– Lamer Island Battery in Dunbar, VK door rankinfraser landscape architecture
– Baradari City Palace in Jaipur, India door Studio Lotus
– Yapı Kredi Culture Centre in Istanbul, Turkije door Teget
– Tower on the Ting in Örnsköldsvik in Zweden door Wingårdhs
– Malmö Saluhall in Malmö, Zweden door Wingårdhs

De genomineerde projecten voor de AR New into Old awards worden in het december/januari nummer van The Architectural Review gepubliceerd en in dit nummer zal ook de winnaar bekend worden gemaakt. Overigens is het waarschijnlijk een van de laatste papieren edities van het tijdschrift want naar verluid zijn er plannen om The Architectural Review in digitale vorm voort te zetten.

Reageer op dit artikel