nieuws

de Architect november 2017 is nu uit

Architectuur

Het novembernummer van de Architect staat in het teken van de winnaars van de ARC17 Awards. Naast de juryrapporten lees je meer over de bekroonde projecten. Met de ARC17 Awards wil de redactie ondernemende en innovatieve ontwerpers een podium bieden en vernieuwing zichtbaar maken.

de Architect november 2017 is nu uit

De winnaars zijn:

ARC17 Architectuur: Rijnstraat 8 in Den Haag door OMA
ARC17 Interieur: Sony Music Entertainment door Space Encounters
ARC17 Detail: Park Vijversburg door Studio Maks en Junya Ishigami
ARC17 Meubel: HUBB door Mecanoo en Gispen
ARC17 Innovatie: Blue City door Superuse Studio

Kees Christiaanse, foto Dik Nicolai

ARC17 Oeuvre Award

Kees Christiaanse (KCAP) is dit jaar onderscheiden met de ARC17 Oeuvre Award. Hij krijgt hem voor zijn werk, zijn eigenzinnige visie op de stad en zijn manier van werken die volstrekt uniek is. De jury onder leiding van Patrick van der Klooster bekroont een groot en invloedrijk architect en stedebouwkundige. Kees Christiaanse werkt aan een breed oeuvre dat blijk geeft van een grondige kennis van de stad. Hij speelt een vooraanstaande rol in de Europese discussie over de rol van stedelijke centra. Projecten als Hafencity in Hamburg, Wijnhaveneiland in Rotterdam en het stationsgebied van Zürich zijn voorlopers.

Gert Kwekkeboom. Foto: Dik Nicolai

ARC17 Jong Talent Award

De ARC17 Jong Talent Award is uitgereikt aan Gert Kwekkeboom. De jury, onder leiding van Reimar von Meding, is onder de indruk van de manier waarop de jonge architect zich als maker en initiatiefnemer weet te profileren. Ze prijst zijn brede aanpak, waarmee hij in staat is om tussen verschillende schaalniveaus en partijen te schakelen.
Gert Kwekkeboom (1984) studeerde cum laude af als architect aan de TU Eindhoven, met een aanvullend vakkenpakket filosofie aan de Universiteit van Tilburg. Hij deed ervaring op bij Onix, Reitsema&Partners, FABRIC en VenhoevenCS en was medeoprichter van The Cloud Collective. Na het winnen van enkele selecties startte hij samen met Jan Lebbink, Ingrid van der Heijden en Rick ten Doeschate ook het bureau Civic. Daarmee richt hij zich op het ontwerpen en onderzoeken van publieke gebouwen en materialen.

Lees ook het verslag van de feestelijke prijsuitreiking

Verder in het nummer

– Foto Essay: Wonen aan de Kust
– Louvre Abu Dhabi door Ateliers Jean Nouvel
– Interieurproject Achterhuis in Antwerpen
– Project The Silo in Kopenhagen door COBE
– Wooncomplex Pasteurstrasse in Berlijn door Zanderroth Architekten

Architect_abonnement

Reageer op dit artikel