nieuws

WTC Amsterdam krijgt uitbreiding van PLP Architecture

Architectuur

PLP Architecture heeft renders vrijgegeven van het uitbreidingsontwerp voor het WTC aan de Amsterdamse Zuidas. Met de bouw van de nieuwe toren, de tiende van het commerciële centrum, wordt de huidige vloeroppervlakte met zo’n 28 procent uitgebreid tot 147.000 vierkante meter. De bestaande D-toren in de oudbouw wordt gerevitaliseerd en met de nieuwbouw verbonden. De ontwerp- en planningfase loopt tot april 2018.

WTC Amsterdam krijgt uitbreiding van PLP Architecture

De toevoeging van PLP Architecture is gebaseerd op het verbindende glazen dak van het bestaande gebouw. Alle publieke ruimtes zijn voorzien van kantoorpaviljoens, tentoonstellingsruimtes, faciliteiten, retailunits, bars en restaurants. De nieuw ontworpen paviljoens zijn gemaakt als een herkenbare interpretatie van de originele uitbreiding van het WTC aan het Zuidplein.

Uitbreiding WTC Amsterdam door PLP

De toevoeging is geënt op het verbindende glazen dak van het bestaande gebouw. Kantoorpaviljoens, tentoonstellingsgebieden, ondersteunende faciliteiten, retail, bars en restaurants zijn ontworpen als een herkenbare re-interpretatie van het origineel langs het Zuidplein. Glazen atriums tussen de verschillende paviljoenen moeten zorgen voor de toevoer van daglicht. In het oosten komt een nieuwe toren. Ontworpen met een transparante en actieve voorgevel zorgt de gevel voor een uitnodigend gebaar.

De daken van de lagere structuren in het complex worden heringericht als groene terrassen. De nieuwe toren krijgt een daktuin. De WTC-Club, gelegen op de bovenste verdieping van de toren krijgt een panoramisch uitzicht over Amsterdam en de Zuidas.

Uitbreiding WTC Amsterdam

Reageer op dit artikel