nieuws

Video: Timelapse GLOW Eindhoven 2017

Architectuur

Van 11 tot en met 18 november vond in Eindhoven het internationale lichtkunstfestival GLOW plaats. Rondom het thema ‘The Source’ toonden de kunstenaars verschillende interpretaties over ‘de bron van licht’. De hoogtepunten van het festival zijn nu samengevat in deze video.

Video: Timelapse GLOW Eindhoven 2017
GLOW Eindhoven 2017. Foto: Bart van Overbeeke

Vorige week was de binnenstad van Eindhoven omgetoverd tot een groot decor voor het lichtkunstfestival GLOW. Langs een zes kilometer lange route door het centrum stonden in totaal 33 lichtkunstwerken geëxposeerd, waar in totaal 740.000 bezoekers op afkwamen.

De lichtkunstenaars lieten zich inspireren door het thema ‘The Source’, oftewel de bron van het licht. Daarmee verwijst het festival naar de reputatie van Eindhoven als lichtstad, met de luciferfabriek (1870) en Philips (1891). Dit waren voor de kunstenaars dan ook belangrijke uitgangspunten in de projecten.

In deze timelapse zijn de hoogtepunten van GLOW 2017 te zien.

De timelapse is gemaakt door www.nielsgroenendijk.com & www.iamlapse.com.

Verder kijken

Reageer op dit artikel