nieuws

Video Icoon Afsluitdijk Daan Roosegaarde

Architectuur

Vanaf 17 november 2017 zijn de werken van Icoon Afsluitdijk te zien. Studio Daan Roosegaarde presenteert de projecten Lichtpoort, Windvogel en Glowing Nature. De werken zetten de Afsluitdijk opnieuw in het licht. Voor wie komend weekend niet afreist naar het openingsprogramma, is Icoon Afsluitdijk hier in twee korte video’s te bekijken.

Video Icoon Afsluitdijk Daan Roosegaarde
Lichtpoort Studio Roosegaarde

Lichtpoort

Het permanente ontwerp Lichtpoort, de nieuwe futuristische entree aan beide kanten van de dijk bestaat uit 60 monumentale heftorens uit 1932. De gebouwen ontworpen door architect Dirk Roosenburg, grootvader van architect Rem Koolhaas, zijn volledig gerestaureerd en voorzien van een retro-reflecterende laag.

Windvogel

Dit project is een eerbetoon aan de in 2014 overleden Nederlandse astronaut Wubbo Ockels. Hij droomde van slimme vliegers die stroom opwekken en daarmee lange tijd zelf in de lucht kunnen blijven. Roosegaarde brengt die droom nu tot leven op de Afsluitdijk. De vliegers van Windvogel kunnen elk wel 20 tot 100 kW stroom opwekken.

 

Meer over de Afsluitdijk

Roosegaarde’s Icoon Afsluitdijk opent op 17 november

Nominatie ARC15 Innovatie: Masterplan Beeldkwaliteit Afsluitdijk

 

 

Reageer op dit artikel