nieuws

Superuse Studio ziet Blue City bekroond met ARC17 Innovatie Award

Architectuur

Blue City in Rotterdam wint dit jaar de ARC17 Innovatie Award. Architectenbureau Superuse Studios heeft de transformatie van een voormalig zwemparadijs op bewonderenswaardige manier tot een goed einde gebracht. In dit hybride project zijn leisure, business, horeca en leven op aantrekkelijke wijze gemengd. De jury is onder de indruk van de innovatieve werkomgeving waarin circulariteit op stedelijke schaal handen en voeten is gegeven.

Jan Jongert: ‘Door samenwerking ontstaat een nieuwe esthetiek waarin perfectie niet het belangrijkste is wat wordt nagestreefd, maar ook het proces en de transformatie juist de aandacht krijgen.’

Van links naar rechts Césare Peeren (voorzitter jury ARC17 Innovatie Award), Jan Jongert en Jeroen Bergsma. Zij zijn voor Blue City onderscheiden met de Award. Foto Elvins Fotografie

Van links naar rechts Césare Peeren, Jan Jongert en Jos de Krieger van Superuse Studio. Zij zijn voor Blue City onderscheiden met de ARC17 Innovatie Award. Foto Elvins Fotografie.

Links juryvoorzitter van de ARC17 Innovatie Award: Francesco Messori en rechts Jan Jongert van Superuse Studio. Foto Elvins Fotografie

Links juryvoorzitter van de ARC17 Innovatie Award: Francesco Messori en rechts Jan Jongert van Superuse Studio. Foto Elvins Fotografie

Experiment en vernieuwing helpen de architectuur vooruit. Uit de meer dan vijftig ingediende voorstellen voor de ARC17 Innovatie Award wees de jury onder leiding van Francesco Messori unaniem het transformatieproject Blue City in Rotterdam door Superuse Studios (Césare Peeren, Jan Jongert, Jos de Krieger, Floris Schiferli en Jeroen Bergsma) als winnaar aan. De transformatie is geheel bottom-up gedaan, in de ogen van de jury de enige juiste manier van place-making: niet aan het einde maar aan het begin van het proces.

foto: Denis Guzzo

De jury: “Blue City door Superuse Studios laat zien dat succesvolle projecten van transformatie ver buiten de eigen discipline moeten treden en reiken. Wanneer je aan een transformatie of renovatie werkt, dien je te werken aan een langetermijnvisie en deze zichtbaar te maken. In de architectuur gaat het niet alleen om het project zelf, maar ook om een toekomstbestendige visie die hierin doorklinkt.”

De ARC17 Innovatie Award

De ARC17 Innovatie Award wordt toegekend aan veelbelovende ontwerpen, producten en processen die vernieuwend en haalbaar zijn binnen de opgave van transformatie en herbestemming. De Innovatie Award wil het draagvlak onder innovatie versterken en experiment en vernieuwing stimuleren

De prijs maakt deelt uit van de ARC17 Awards, de enige ontwerpprijs in Nederland van stoel tot stad. Doel van ARC17 is het ontwerp in de volle breedte te promoten voor een groot publiek en vernieuwing zichtbaar te maken. De Awards bekronen het allerbeste werk van afgelopen jaar in de categorieën architectuur, interieur, meubel, detail en innovatie. Voorts worden de ARC17 Jong talent Award en de ARC17 Oeuvre Award uitgereikt.

Wil je meer weten van deze Award en wat de jury vond, klik dan hier

Jury ARC17 Innovatie Award

De jury voor de ARC17 Innovatie Award bestaat uit Francesco Messori (voorzitter, D/Dock), Anne van der Zwaag (Object, Big Art), Auke Touwslager (Infotude), Gerrit Vos (Workshop of Wonders) en Harm Tilman (secretaris, de Architect).

De ARC17 Innovatie Award is een initiatief van Desso en de Architect

Reageer op dit artikel