nieuws

Limburg Design Award: nominaties en expositie

Architectuur

De gemeente Roermond maakt op 3 december bekend wie de winnaar is van de Limburg Design Award. Tevens wordt bekend gemaakt welke talentvolle ontwerper de Harrie Tillieprijs in ontvangst mag nemen.

Limburg Design Award: nominaties en expositie

Een vakjury selecteerde zes genomineerden, hun producten staan centraal tijdens de expositie ‘Limburg Design Award’ van 3 december 2017 t/m 25 februari 2018 in het Cuypershuis. In zes portretten wordt getoond hoe deze ontwerpers werken, wat hun inspiratiebron is en laat zien wat hun visie op design is. De vormgeving van de expositie is gedaan door de  Maurice Mentjens.

De genomineerden voor de Limburg Design Award zijn:

  • Formafantasma slaat een brug tussen ambacht, industrie, object en gebruiker.
  • Overtreders W stelt duurzaamheid centraal.
  • Studio Drift ontwerpt locatie gebonden installaties en interactieve sculpturen waarbij ruimte, licht en beweging een nieuw, vaak poëtisch verband aangaan.

Voor de Harrie Tillieprijs:

  • NOMAN studio combineert het ontwerpen van decors en mode.
  • Studio Sabine Marcelis werkt architectonisch en onderzoekt de relatie tussen materiaal, licht, kleur en ruimte.
  • Jólan van der Wiel werkt samen met architecten, wetenschappers en mode ontwerpers om extreme natuurfenomenen te verbeelden.

De Limburg Design Award wordt om de twee jaar uitgereikt aan een actuele vormgever die (inter)nationaal werkzaam is. De prijs richt zich op hedendaags interieurontwerp en de link met de ontwerpen van Pierre Cuypers. De prijs heeft daarom als uitgangspunt ‘Vormgeving in het voetspoor van Pierre Cuypers’. Ook al hanteren hedendaagse interieurontwerpers andere materialen en productietechnieken om hun ontwerpen te realiseren. Hun streven is verwant aan dat van Cuypers.

Lees ook: Overtreders W & bureau SLA ontwerpen People’s Pavilion DDW

De Harrie Tillieprijs heeft als doel het stimuleren van de artistieke ontwikkeling van talentvolle ontwerpers. De prijs sluit zo meer aan bij zijn naamgever Harrie Tillie, tussen 1988 en 2001 de conservator van het Roermonds museum. Hij zette zich als conservator in om jonge, talentvolle kunstenaars een podium te bieden.

Reageer op dit artikel