nieuws

Lichtkunst verlicht donker Amsterdam

Architectuur

Voor het zesde jaar op rij worden tot en met 21 januari de winteravonden in Amsterdam verlicht door de internationale kunstenaars van het Amsterdam Light Festival. Speciaal voor dit evenement maakten ze 21 lichtkunstwerken die langs of in het water in de binnenstad zijn opgesteld. Wie wil kan een vaartocht maken langs deze werken via Oosterdok, (Nieuwe) Herengracht, een stukje Amstel en Westerdok. Maar ook per fiets of wandelend zijn ze te bewonderen.

Lichtkunst verlicht donker Amsterdam
Infinitam Studio-Balmond

Op het Marineterrein, op loopafstand van het Centraal Station, is een tentoonstelling op land ingericht met vijftien kunstwerken. Alle kunstenaars hebben zich laten inspireren door het thema ‘existential’.

Onderstaand overzicht geeft de namen van alle deelnemende kunstenaars en hun werken weer. De namen van de lichtkunstwerken verwijzen naar de pagina’s waar meer informatie te vinden is.

De bekendste deelnemer van het Amsterdam Light Festival is dit jaar de Chinese kunstenaar en activist Ai Weiwei. Hij legde een 6,5 kilometer lange grenslijn aan van glasvezel, waar rood laserlicht doorheen wordt geschoten. De lijn begrenst het deel van de stad waar het lichtkunstevenement zich afspeelt.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel