nieuws

KCAP en OSLO winnen prijsvraag voor woontoren in Straatsburg, Frankrijk

Architectuur

In de nieuwe wijk ‘Strasbourg, Presqu’ile-citadelle’ in Straatsburg (Frankrijk) komt een nieuwe woontoren van KCAP Architects&Planners en OSLO architectes te staan. Het nieuwe gebouw vormt met een hoogte van 57 meter een landmark tussen het stadscentrum van Straatsburg en de rivier de Rijn.

KCAP en OSLO winnen prijsvraag voor woontoren in Straatsburg, Frankrijk
Beeld: Yam Studio voor KCAP/OSLO/SAS-3B

De woontoren is het eerste gebouw in het nieuw te ontwikkelen kwartier. Dankzij de hoogte valt het gebouw op tussen de laagbouw in het gebied. Het gebouw van KCAP en OSLO vormt een markeringspunt in de omgeving en biedt uitzicht over de stad.

Driehoekig perceel

Het kenmerkende plot van de locatie komt terug in de driehoekige vorm van het gebouw. De hoge openingen benadrukken de verticale structuur van het gebouw, waardoor de toren een slanke uitstraling krijgt. De speelse bakstenen gevel verankert het gebouw in de nieuwe wijk.

Beeld: Yam Studio voor KCAP/OSLO/SAS-3B Beeld: Yam Studio voor KCAP/OSLO/SAS-3B

Het gebouw huisvest verschillende typologieën die aansluiten bij de verschillende levensstijlen van de gebruikers. Met verschillende gevelopeningen zijn de typologieën herkenbaar vanaf de straat. Op de onderste verdiepingen bevinden zich de eengezinswoningen, in het midden zijn de appartementen met terrassen en panorama-appartementen gesitueerd en de bovenste lagen bieden plaats aan de duplexwoningen.

Beeld: Yam Studio voor KCAP/OSLO/SAS-3B Beeld: Yam Studio voor KCAP/OSLO/SAS-3B Beeld: Yam Studio voor KCAP/OSLO/SAS-3B Beeld: Yam Studio voor KCAP/OSLO/SAS-3B

Reageer op dit artikel