nieuws

diederendirrix renoveert Stadskantoor Sittard-Geleen

Architectuur

diederendirrix heeft de opdracht gekregen voor de renovatie van Stadskantoor Sittard-Geleen. Het plan gaat uit van de verbouwing van de huidige Stadswinkel in Geleen. Samen met een nieuwbouw moet dit leiden tot 8.500 vierkante meter kantoorruimte.

diederendirrix renoveert Stadskantoor Sittard-Geleen
diederendirrix renoveert Stadskantoor Sittard-Geleen

De fusiegemeente Sittard-Geleen heeft besloten om het bestuurlijke centrum, met College, Raad en Griffie, te huisvesten in Sittard en de ambtelijke organisatie in Geleen onder te brengen. Daarvoor gaat de huidige Stadswinkel in Geleen op de schop. diederendirrix is verantwoordelijk voor de verbouwing van het bestaande gebouw en de toevoeging van de nieuwbouw.

Het project maakt onderdeel uit van de centrumvisie van de gemeente. Daarin is bepaald dat het nieuwe Stadskantoor als landmark herkenbaar zal zijn in de omgeving. In de toekomst zal het een belangrijke rol als centrum van Geleen gaan vervullen.

Toekomstbestendig

Belangrijk uitgangspunt voor het ontwerp is de verduurzaming van het bestaande gebouw en de strategische toevoeging van de nieuwbouw. Dit draagt bij aan de toekomstbestendigheid van het Stadskantoor.

diederendirrix maakt het kantoor geschikt voor Het Nieuwe Werken. Om dit goed te implementeren creëert het bureau een moderne, flexibele werkomgeving waar ontmoeting en samenwerking centraal staan.

diederendirrix heeft de opdracht gekregen in combinatie met Exaedes (projectmanagement), Ynno (adviseur Het Nieuwe Werken), K-plus adviseurs (installatietechniek en bouwfysica) en van de Laar (constructie).

Foto's

Reageer op dit artikel