nieuws

BBHD architecten ontwerpt starterswoningen Zoetermeer

Architectuur

Woningcorporatie De Goede Woning uit Zoetermeer wil op een zogenoemde inbreilocatie appartementen realiseren voor jongeren. De starterswoningen komen in de wijk Rokkeveen aan het Saturnusgeel. Het ontwerp is van BBHD architecten.

BBHD architecten ontwerpt starterswoningen Zoetermeer

In het ontwerp is gestuurd op een gebouw met een eigen identiteit. Door zijn uitstraling levert het gebouw ook een bijdrage aan de herkenbaarheid en de structuur van de wijk. BBHD architecten kiest in het ontwerp voor een hedendaagse vormgeving van de gevel. Het verspringen van gevelopeningen zorgt voor een dynamische gevel, de schaal van het blok wordt hiermee belangrijker dan schaal van de appartementen.

Op enkele punten worden lichte accenten toegevoegd, waardoor het gebouw zich gaat verankeren in zijn omgeving. Inmiddels wordt het ontwerp bouwtechnisch uitgewerkt voor de omgevingsvergunning.

Lees meer over woningbouw in het onlangs verschenen Digimagazine

Reageer op dit artikel