nieuws

Zumtobel Award 2017 naar UNStudio

Architectuur

De jury van de Zumtobel 2017 Awards heeft eerste prijzen uitgereikt aan Michael Maltzan Architecture, UNStudio, Arturo Vittori en TeamMinus. De prijsvraag was op zoek naar inzendingen in drie categorieën, Gebouwen, Stedelijke Ontwikkelingen en Initiatieven en Toegepaste Innovaties. Met de prijs wil de Oostenrijkse verlichtingsgroep het gebruik van nieuwe materialen en innovatieve processen promoten. Michael […]

Zumtobel Award 2017 naar UNStudio
Foto: Hufton Crow

De jury van de Zumtobel 2017 Awards heeft eerste prijzen uitgereikt aan Michael Maltzan Architecture, UNStudio, Arturo Vittori en TeamMinus. De prijsvraag was op zoek naar inzendingen in drie categorieën, Gebouwen, Stedelijke Ontwikkelingen en Initiatieven en Toegepaste Innovaties. Met de prijs wil de Oostenrijkse verlichtingsgroep het gebruik van nieuwe materialen en innovatieve processen promoten.

Zumtobel Award 2017: starapartments-zga-iwan-baan

Start Apartments door Michael Maltzan Architecture. Foto Iwan Baan

Michael Maltzan Architecture, USA kreeg de prijs in de categorie Gebouwen voor de Star Apartments in Los Angeles. Het van oorsprong commerciële gebouw is getransformeerd naar een woongebouw van zes verdiepingen. Het gebouw biedt daarnaast ook ruimte aan 102 woningen voor daklozen. Volgens de jury zou dit een nieuwe standaard moeten zijn in sociale woningbouw. In het filmpje het juryoordeel.

Zumtobel Award Stedelijke ontwikkeling naar UNStudio

Arnhem Centraal door onder ander UNStudio. Foto Eva Bloem

UNStudio

UNStudio, Ben van Berkel en Caroline Bos, is de winnaar in de categorie Stedelijke Ontwikkelingen voor het masterplan van Arnhem Centraal. ‘Het project toont de noodzaak van voortdurende betrokkenheid’, verklaarde de jury.

Lees meer over Station Arnhem

Zumtobel Award 2017 Innovatie naar warka-water-zga-arturo-vittori

Warka Water Project door Arturo Vittori, Italië

De prijs voor toegepaste innovaties ging naar Arturo Vittori. De jury was onder de indruk van zijn Warka Water project, een alternatieve waterbron in Dorso/Omo Vallei in Ethiopië. Voor het eerst is een prijs uitgereikt aan jonge professionals ( onder de 40). Deze prijs ging naar Atelier TeamMinus voor het Jianamani Bezoekscentrum in Yushu, China.

jianamani-Visitor Center door Atelier TeamMinus, China.Foto: bu-lai-en

Jianamani Visitor Center door Atelier TeamMinus, China.Foto: bu-lai-en. Bekijk in het filmpje van Elke Delugan-Meissl het jury-oordeel.

Lees ook: Inschrijven voor Zumtobel Group Awards 2017

Meer woningbouwprojecten nationaal of internationaal bekijken? Lees dan ons nieuwe digimagazine over Woningbouw.

Reageer op dit artikel