nieuws

UNStudio en Werner Sobek creëren nieuw soort high-rise voor Dubai

Architectuur

UNStudio is in samenwerking met Werner Sobek uitgenodigd door de Wasl Development Group om een nieuw soort hoogbouw voor de stad Dubai te ontwerpen die als benchmark gaat dienen voor zowel de regio als de Wasl Development Group zelf.

UNStudio en Werner Sobek creëren nieuw soort high-rise voor Dubai

De slanke 300 meter hoge mixed-use Wasl Tower ligt op een uitzonderlijke centrale plaats in het netwerk van Dubai – langs Sheikh Zayed Road, de hoofddoorgang die de Emiraten noorden naar het zuiden verbindt – en direct tegenover de Burj Khalifa. Na voltooiing zal de Wasl Tower van UNStudio en Werner Sobek een van de hoogste keramische gevels ter wereld zijn.

De open voeg die over de volledige hoogte van de toren loopt, vormt een ‘verticale boulevard’, die door de zwembaden op het torendak wordt bedekt. Deze voeg wordt gecreëerd door een stapel buitenbalkons en vormt een groene ader die ook een blik op het interieur van het gebouw biedt. De boulevard verbindt de buitenlucht met binnen en is uniek in de regio.

UNStudio_ Werner Sobek_Wasl_Tower Dubai_

Resultaten voor ‘unstudio’

Reageer op dit artikel