nieuws

Posad, Shift en LOLA ontwerpen Beach City

Architectuur

Posad Spatial Strategies, Shift architecture & urbanism en LOLA Landscape Architects hebben de tender voor het ontwerp van Beach City gewonnen. Beach City in Scheveningen wordt hét sportstrand van Europa. Het huidige sport- en surfstrand van het Noordelijke Havenhoofd in Scheveningen wordt verder ontwikkeld tot volwaardig sportstrand en omvat circa acht hectare.

Posad, Shift en LOLA ontwerpen Beach City

Gezonde verstedelijking

Het doel van Beach City is dat het een fysieke bijdrage levert aan een gezondere stad met gezonde mensen. Daarom krijgt het zuideinde van de boulevard een beachsport-accommodatie (1800 m²) met permanente tribune die in de zomer wordt getransformeerd tot een volwaardig beachstadion voor ongeveer 2000 toeschouwers. Ook komt er een sportduin met ‘muscle beach’, een boulderveld, crossfit-routes,  basketbalvelden en skate-voorzieningen. Op basis van het door de Gemeente Den Haag opgestelde ontwikkelperspectief wordt het Programma van Eisen nader bepaald.

Lees ook: Boulevard in Scheveningen

Ontwerpvisie

Zien en gezien worden speelt een belangrijke rol in het ontwerp van Posad, Shift en LOLA voor Beach City. Bij de ontwikkeling van nieuwe wandelroutes, hardlooprondjes en circuits staat de uitwisseling tussen bezoekersstromen centraal, zonder dat de logistiek van het beachstadion hier hinder van ondervindt. Door de introductie van een openbaar toegankelijk duinlichaam ontstaat er een panoramisch uitzicht over de haven, het strand en de zee. Daarnaast wordt het sportstrand een landschappelijke en logische voortzetting van de succesvolle boulevard naar ontwerp van Manuel de Solà-Morales. Witteveen+Bos levert technische expertise met betrekking tot de kusttechniek van het project.

Beach City door Lola, Shift en Posad

 

Lees meer over Scheveningen

Reageer op dit artikel