nieuws

Nominaties RAP071, de Rijnlandse Architectuurprijs 2017.

Architectuur

Leiden heeft de shortlist bekend gemaakt van de tien projecten die in aanmerking komen voor de RAP071, de Rijnlandse Architectuur Prijs 2017. Vanaf vandaag kunnen inwoners uit de regio een stem uitbrengen op hun favoriete gebouw. Juryvoorzitter Hilde Blank, kwartiermaker stadsstedebouwer Leiden, blikt vooruit op de komende maand, waarin de jury tot de winnaar van de juryprijs moet komen.

Nominaties RAP071, de Rijnlandse Architectuurprijs 2017.
Foto: Norbert Waalboer

Hilde Blank: “Deze selectie van tien projecten is zéér divers. Elk project bezit wel een of meerdere aspecten waardoor je ervaart: ja, dit is echt bijzondere architectuur. Naast mooie vormgeving en detaillering gaan we ook letten op de betekenis en waarde voor de omgeving. Gelukkig hoef ik de beoordeling niet alleen te doen, maar zit ik een jury voor die veel verstand van zaken heeft.”

KloppendHart Warmond

Foto: Norbert Waalboer

Genomineerde projecten – Shortlist RAP071

Stemmen voor de publieksprijs

Vandaag start de stemperiode voor de publieksprijs. Inwoners uit Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp, Katwijk, Noordwijk, Teylingen, Kaag en Braassem, Voorschoten, Wassenaar en Zoeterwoude kunnen via deze link een stem uitbrengen op hun favoriete project. De stembussen sluiten op 27 november.

Feestelijke uitreiking op 29 november voor iedereen

De feestelijke uitreiking van zowel de jury- als de publieksprijs vindt plaats op woensdagavond 29 november tijdens een speciale editie van Stadscafé in Scheltema (Leiden).

Reageer op dit artikel