nieuws

Nominaties Abe Bonnemaprijs Architectuurprijs 2017

Architectuur

De jury heeft vier architecten genomineerd voor de Abe Bonnema Architectuurprijs 2017. Uit meer dan 50 gebouwen die in de afgelopen twee jaar zijn opgeleverd selecteerde de jury vier inzendingen, die naar het oordeel van de jury het jaarthema ‘tijdgeest’ op inspirerende wijze weerspiegelen.

De winnaar van de Abe Bonnema Architectuurprijs 2017 ontvangt een geldbedrag van 50.000 euro. De bekendmaking en prijsuitreiking vindt plaats op 28 november in het Rijksmuseum.

De nominaties (in willekeurige volgorde) zijn:

Over de Abe Bonnema Prijs

De Abe Bonnema Prijs is een initiatief van de ir. Abe Bonnema Stichting. Met de Architectuurprijs (en de Prijs voor Jonge Architecten) wordt het gedachtegoed van de architect ir. Abe Bonnema (1926-2001) in ere gehouden. De prijs is bestemd voor de architect van een gebouw dat in de twee jaar voorafgaand aan de prijsuitreiking is opgeleverd in Nederland en dat naar het oordeel van een onafhankelijke, deskundige jury een prestatie is van uitzonderlijke, hoogwaardige architectonische kwaliteit, toekomstige generaties inspireert en tot voorbeeld strekt.De Abe Bonnema Architectuurprijs wordt in de oneven jaren uitgereikt. In 2013 was het architectenduo Cruz y Ortiz de eerste winnaar met het Nieuwe Rijksmuseum. Met het Nationaal Militair Museum won Felix Claus Dick van Wageningen Architecten de Abe Bonnema Architectuurprijs 2015.

Tentoonstelling

Een tentoonstelling van alle inzendingen voor de Abe Bonnema Architectuurprijs is van 5 december 2017 tot en met 7 januari 2018 te bezichtigen in het Fries Museum in Leeuwarden.

Foto's

Reageer op dit artikel