nieuws

MPaviljoen Melbourne geopend

Architectuur

In Melbourne is in Queen Victoria Gardens het Mpavilion 2017 geopend. Het ontwerp is van Rem Koolhaas en David Gianotten. Koolhaas was bij de opening aanwezig en bracht hiermee zijn eerste bezoek aan Australië in bijna 40 jaar. Het paviljoen is gebouwd naar een idee van het Serpentine Pavilion in Londen. De komende vier maanden (van 3 oktober tot 4 februari) worden in en rond het paviljoen tal van evenementen georganiseerd.

Foto John Gollings

Op woensdag 4 oktober wordt de eerste MTalks in-conversation gehouden. Rem Koolhaas en David Gianotten ontmoeten dan de meest invloedrijke architecten van Melbourne en ontwerpers, waaronder Rory Hyde, curator van London’s Victoria en Albert museum. De discussie over de openbare ruimte en de invloed daarvan op de gebouwde omgeving wordt gehouden onder leiding van Esther Anatolitis (executire director of NAVA). Later die dag is er een ontmoeting tussen Koolhaas en Gianotten en Naomi Milgrom in de eerst MTalks in-conversation evenement dis seizoen. Een verslag hiervan volgt later.

Lees ook: Koolhaas & Gianotten geselecteerd voor ontwerp MPavilion 2017

Meer over het ontwerp: OMA’s MPavilion 2017 Australië krijgt roterende tribune

 

Het paviljoen heeft twee tribunes: een vaste en een bewegende/draaiende. Fotografie: John Gollings

 

 


Foto's

Reageer op dit artikel