nieuws

Victor de Stuersprijs 2017 naar UArchitects

Architectuur

UArchitects uit Eindhoven is de winnaar van de Maastrichtse Victor de Stuersprijs. Het bureau kreeg de tweejaarlijkse architectuurprijs voor de IKC de Geluksvogel in Maastricht.

Victor de Stuersprijs 2017 naar UArchitects
Fotografie: Daan Dijkmeijer / UArchitects

IKC de Geluksvogel Maastricht is een energieneutraal integraal kindcentrum waarbij een groot aantal duurzaamheidsmaatregelen zijn zoals het lesgeven op de daktuin en in de schooltuinen, is het groen doorgetrokken in het interieur. De planten zorgen mede voor een gezond klimaat in de energieneutrale school. Mede door het effectief ventilatiesysteem en de LED verlichting valt IKC De Geluksvogel onder Frisse Scholen Klasse A.

Lees ook: IKC De Geluksvogel Maastricht – UArchitects

Het nieuwe gebouw naar ontwerp van UArchitects huisvest een basisschool, bibliotheek, kinderopvang, buitenschoolse opvang en gymzaal. In de school lopen de lokalen over in andere ruimtes. Zo wordt de hele omgeving bij het onderwijs betrokken.

Victor de Stuersprijs

Elke twee jaar wordt de Victor de Stuersprijs uitgereikt aan een persoon of instantie, die zich de afgelopen jaren verdienstelijk heeft gemaakt bij de instandhouding van het cultureel erfgoed of de bevordering van de stedenbouwkundige of architectonische kwaliteit. De motivatie van de vakjury om het project te nomineren waren onder meer de ruimtelijke indeling, de flexibel in te delen lokalen, de detaillering en materiaal- en kleurgebruik, duurzaamheid en als de functie als huisvesting voor andere sociale wijkvoorzieningen in de wijken Nazareth en Limmel.

Voor de editie van 2017 waren naast Kindcentrum De Geluksvogel genomineerd:

 

Reageer op dit artikel