nieuws

Nominaties ARC17 Innovatie Award bekend

Architectuur

Marc Koehler Architects, Space Encounters en Superuse Studio zijn genomineerd voor de ARC17 Innovatie Award. Dat heeft de jury onder leiding van Francesco Messori bekend gemaakt. De Innovatie Award wil het draagvlak onder innovatie versterken en experiment en vernieuwing stimuleren. Op 30 november wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking in Amsterdam.

Nominaties ARC17 Innovatie Award bekend
Blue city, Designplus Pavilion, Superlofts Houthaven

De drie genomineerde projecten zijn geselecteerd uit een record aantal van 52 inzendingen. Door de jury is eerst een short list gemaakt waaruit vervolgens in verschillende stappen de drie nominaties zijn gekozen. De drie geselecteerde projecten zijn:

Nominatie 1

Marc Koehler Architects, Superlofts Houthaven Kavel 4, Amsterdam: voor de ontwikkeling van een nieuw woningbouwconcept waarin bouwsystemen op een flexibele manier worden gebruikt en bewoners verzekerd zijn van maximale indelingsvrijheid binnen een toekomstbestendig blok.

foto: Marcel van der Burg

Nominatie 2

Space Encounters Office for Architecture, Designplus Pavilion, Düsseldorf: voor de manier waarop de traditionele beursstand is vernieuwd met het oog op de interactie met de bezoekers en nagedacht is over het gebruik van het paviljoen na afloop van de beurs.

foto: Peter Tijhuis

Nominatie 3

Superuse Studios, Blue City, Rotterdam: voor de wijze waarop een leegstaand zwemparadijs op een prominente locatie aan de Maas is getransformeerd tot een innovatieve werkomgeving en waarop circulariteit en circulaire economie op stedelijke schaal praktisch zijn geëffectueerd.

foto: Denis Guzzo

Samenstelling jury

De jury voor de ARC17 Innovatie Award bestaat dit jaar uit Francesco Messori (D/Dock, voorzitter), Anne van der Zwaag (Object, Big Art), Auke Touwslager (Infotude), Gerrit Vos (Workshop of Wonders) en Harm Tilman (de Architect, secretaris).

ARC17 Innovatie Award

De ARC17 Innovatie Award wordt toegekend aan veelbelovende ontwerpen, producten en processen die vernieuwend en haalbaar zijn binnen de opgave van transformatie en herbestemming.

Eerdere winnaars

De prijs wordt dit jaar voor de derde maal uitgereikt. Eerdere winnaars waren het busstation Schiphol-Noord door Claessens Erdmann en het Skilledin Office door Studio RAP

Bekendmaking van de winnaar

De winnaar van de ARC17 Innovatie Award wordt op 30 november 2017 bekend gemaakt tijdens de ARC17 Award Show in de Kauwgom Ballen Fabriek te Amsterdam. Meer informatie vind je hier.

De ARC17 Architectuur Award is een initiatief van Desso en de Architect

Bekijk hier de genomineerde projecten

Reageer op dit artikel