nieuws

Nieuwe woontoren in Rotterdam

Architectuur

Op de plek van de huidige Glashaven 16-70 op het Wijnhaveneiland in het centrum van Rotterdam ontwikkelt Amvest een nieuwe woontoren met circa 128 woningen. Dat meldt de gemeente Rotterdam. De Glashaventoren dateert uit 1959 en omvat 9.000 m2 kantoorruimte. Het ontwerp is van Sjoerd Berghuis van Klunder Architecten.

Nieuwe woontoren in Rotterdam
Sinds 2014 staat het gebouw aan de Glashaven leeg. David Hart Group maakte in 2014 al een plan voor een woontoren op deze lokatie. In 2016 is het gebouw verkocht aan een ontwikkelaar Amvest. In 2014 maakte Sjoerd Berghuis van Klunder Architecten onderstaande schets voor het oude plan voor de woontoren aan de Glashaven.

In de onderbouw komen ruime ‘loftachtige’ koopappartementen; in de toren zijn (90) vrije sector huurappartementen gepland. Op de bovenste verdieping in de toren komen twee penthouses. De buitenruimtes krijgen groenvoorzieningen. De start bouw staat voor eind 2018 op de planning.

De nieuwbouw komt op de plek van de huidige Glashavenflat, een vijf verdiepingen tellend leegstaand kantoorgebouw uit 1980. De huidige gebouw wordt niet geheel gesloopt, maar de constructie behouden blijft. De Glashaventoren is één van de vele woontorens die in ontwikkeling zijn rond het Wijnhaveneiland, het Maritiem District.

Op woensdag 20 september houdt initiatiefnemer Amvest samen met de gemeente Rotterdam van 19:00 tot 21:00 uur een informatiebijeenkomst in het bestaande pand aan de Glashaven 42. De gemeente Rotterdam is aanwezig voor het beantwoorden van vragen, met name over de inpassing van het project in het gebied en verdere procedures om te komen tot de start bouw.

Reageer op dit artikel