nieuws

KOW en Studioninedots ontwerpen middenkavel ‘Hof van Spartaan’ in Amsterdam

Architectuur

KOW heeft in samenwerking met Studioninedots voor BPD 246 appartementen en 21 eengezinswoningen ontworpen voor het ‘Hof van Spartaan’, de middenkavel in de ontwikkeling Laan van Spartaan.

De Hof van Spartaan wordt een woonblok, rond een groen en kindvriendelijk hof met daaronder parkeren. Aan de Jan van Galenstraat komen commerciële voorzieningen in de plint op de begane grond. Zo ontstaat hier samen met de voorzieningen in de Zuidoostkavel een levendig straatbeeld.

Woontoren KOW Laan van Spartaan Impressie Theo van Leur

Impressie woontoren KOW vanaf de sportvelden (Impressie: Theo van Leur)

Studioninedots ontwerpt het westelijk deel van het bouwblok en KOW het oostelijk deel met 10 eengezinswoningen en 193 appartementen in woontoren ‘De Spartaan’. Het gehele plan wordt door KOW in BIM Revit tot op uitvoeringsniveau uitgewerkt.

Laan van Spartaan Impressie Theo van Leur

Zijde Laan van Spartaan met op de voorgrond grondgebonden woningen KOW (Impressie: Theo van Leur)

Laan van Spartaan Grondgebonden woningen Studio ninedots

Zijde Laan van Spartaan met grondgebonden woningen Studioninedots (Impressie: Theo van Leur)

Ontwikkeling ‘Laan van Spartaan’ wordt een nieuw woonwijk in Bos en Lommer met stads-sportief karakter, net buiten de Ringweg A10. Het hart van de buurt bestaat uit nieuwe sportvoorzieningen met daaromheen grote en kleinere gebouwen met hoven, tuinen, appartementen, gezinswoningen en (buurt)voorzieningen. De verkoop van de 21 ééngezinswoningen in Hof van Spartaan, tussen de Jan van Galenstraat en de voetbalvelden start binnen kort. Naar verwachting gaan de 122 koopappartementen eind 2017 in de verkoop, de overige 124 appartementen zullen worden verhuurd.

Reageer op dit artikel