nieuws

Kasteel De Binckhorst krijgt oude grandeur terug

Architectuur

Genieten, wandelen, recreëren. Dat kan in 2018 in de openbare nieuw aangelegde tuin voor het Kasteel De Binckhorst. Het unieke kasteel dat in de 14e eeuw al werd bewoond wordt vanaf de Binckhorstlaan weer zichtbaar door de sloop van het Poortgebouw.

Kasteel De Binckhorst krijgt oude grandeur terug
Render: Gemeente Den Haag

De nu nog onzichtbare tuin wordt groter en ingericht met bomen en diverse plantvakken. Ook wordt ruim 200m2 water aan de tuin toegevoegd door het vergroten van de bestaande grachten. Met de inrichting van de kasteeltuin wordt weer meer groen toegevoegd in de Binckhorst en wordt een groene verbinding gelegd met begraafplaats St. Barbara aan de andere kant van de Binckhorstlaan.

Toekomstige bewoners langs de Trekvliet, waar zo’n 800 diverse woningen worden gebouwd, krijgen de kans om in een aantrekkelijk groen gebied te wonen, te werken en te recreëren. Wethouder Boudewijn Revis (Stadsontwikkeling Kerngebieden, VVD): “Door water en groen toe te voegen wordt er ingespeeld op de ambitie om de Trekvlietzone klimaatbestendiger te maken. Op deze manier voegen we unieke waarden toe aan de toekomstige openbare ruimte. Dit past bij een innovatieve hoogstedelijke ontwikkeling zoals die nu plaatsvindt in de Binckhorst. Dit groen en water geeft een grote extra plus aan deze nieuwe wijk.”

De kasteeltuin wordt aan weerszijden ontsloten door twee nieuwe bruggen. De hoofdentree naar de kasteeltuin wordt gemarkeerd door de toegangspoort waarin de naam ‘Binckhorst’ prijkt. De plantvakken in het gras worden gevuld met een rijkdom aan bloemen en grassen, waardoor in ieder seizoen de kasteeltuin aantrekkelijk is. Als het gebouw voor het kasteel in 2018 is gesloopt zal de aanleg van de tuin beginnen.

Reageer op dit artikel