nieuws

Inzenden voor de Rotterdam Architectuurprijs 2017

Architectuur

De Rotterdam Architectuurprijs bekroont jaarlijks het beste gebouw van Rotterdam. Het is een prijs voor het team van opdrachtgever, ontwerper en bouwer. Voor de Rotterdam Architectuurprijs 2017 komen alle bouwwerken in aanmerking die tussen 1 juli 2016 en 1 juli 2017 in Rotterdam in gebruik zijn genomen.

Inzenden voor de Rotterdam Architectuurprijs 2017
Erasmusuniversiteit Rotterdam door dvdp. Foto: Roos Aldershoff

De Rotterdam Architectuurprijs is een onafhankelijke prijs voor de stad, een initiatief van de gemeente Rotterdam, georganiseerd door AIR, het architectuurcentrum van Rotterdam. De prijs bestaat uit een juryprijs en een publieksprijs. Voor elke editie wordt een nieuwe jury samengesteld. Deze bestaat uit vijf deskundigen die elkaar aanvullen in kennis en expertise en een mooie afspiegeling vormen van het veld. De jury beoordeelt de inzendingen, selecteert daaruit een shortlist en wijst tot slot de genomineerden en winnaar aan. In het juryrapport zet de jury haar observaties en bevindingen uiteen en motiveert zij de keuze voor nominaties en winnaar.

De Rotterdam. DvdA 2017 Foto Ossip van Duivenbode

De Rotterdam, een ontwerp van OMA valt buiten de inzendvoorwaarden van de Rotterdam Architectuurprijs. Foto: Ossip van Duivenbode

Lees ook: ARC17: Universiteitsbibliotheek EUR Rotterdam – dvdp

Publieksprijs

Iedereen die in Rotterdam woont of werkt of er graag komt, kan de hele maand november zijn stem uitbrengen via www.rotterdamarchitectuurprijs. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 20 december wordt de Rotterdam Architectuurprijs 2017 uitgereikt.

Reageer op dit artikel