nieuws

Wie oordeelt over de ARC17 Innovatie Award?

Architectuur

Met de ARC17 Innovatie willen de uitschrijvers veelbelovende ideeën, producten en processen stimuleren die vernieuwend én haalbaar zijn binnen de opgave van transformatie en herbestemming. Doel van de prijs is het versterken van het draagvlak onder innovatie en het stimuleren van experiment en vernieuwing. Criteria voor de ARC17 Innovatie Award zijn creativiteit, functionaliteit en toekomstbestendigheid.

Wie oordeelt over de ARC17 Innovatie Award?
De winnaar van de ARC16 Innovatie Award: Skilledin office door Studio RAP

Gezocht wordt naar:

-Innovatieve ideeën, producten en processen op de terreinen van herbestemming en transformatie, die een grote dosis realisme aan de dag leggen.
De inzendingen geven tenminste antwoord op de vraag hoe de wensen van de gebruikers in overeenstemming zijn gebracht met wat haalbaar is. Van belang is ook hoe het ontwerp is opgenomen in het totale proces.
-Nieuwe verdienmodellen gekoppeld aan nieuwe methoden, materiaal innovaties en aansprekende technieken zijn van groot belang voor het creëren van innovatieve oplossingen.
-Bij innovatie denken de uitschrijvers aan processen waarin het perspectief is verbreed en connecties zijn gelegd met de eindgebruiker. Bijvoorbeeld processen van transformatie en hergebruik waarin gebruikers onderdeel zijn van het creatieve proces.
-Maar een geslaagde innovatie kan ook betekenen: wat al bestaat opnieuw uitvinden. Of laten zien hoe gebruik is gemaakt van innovaties op andere vakgebieden.
Tot slot denken de uitschrijvers ook aan het toepassen van bestaande materialen op innovatieve wijze of het toepassen van compleet nieuwe materialen.

De jury van ARC17 Innovatie Award bestaat uit: Francesco Messori, D/Dock – voorzitter; Auke Touwslager, Informationlab en Infotude; Gerrit Vos, Workshop of Wonders;  Anne van der Zwaag, Object en Big Art en Harm Tilman, de Architect – secretaris

Francesco_Messori_DDock_ARC_Innovatie

Francesco Messori  (voorzitter), Partner / Design Director D/DOCK, Amsterdam
Francesco Messori (1961) is als mede-oprichter en Design Director van design studio D/DOCK een pionier als het gaat om innovatie en design. Hij heeft samen met vele bekende ontwerpers, zoals Andrea Branzi, Marcel Wanders en architect en oprichter van Cradle to Cradle principal William McDonough gewerkt in zijn tijd als architect en voormalig docent aan de Domus Academy in Milaan. Recentelijk introduceerde D/DOCK onder leiding van Francesco de recente innovatie HEALING HUB: een toekomstvisie op een optimale werkomgeving en daarbuiten.   Altijd geïntrigeerd door de motieven van mensen, leidt hij de studio met grote passie en nieuwsgierigheid naar het onbekende. Teacher in Industrial and Interior Design at Domus Academy and Politecnico di Milano.

Auke-Touwslager_ARC17-InnovatieAward

Auke Touwslager,  Mede oprichter Informationlab en partner INFOTUDE
Auke Touwslager (1972) is mede-oprichter van het het collectief Informationlab en studio INFOTUDE en is actief als concept ontwikkelaar, Informatie Architect en strategische ontwerper.
Sinds 2004 werkt hij samen met andere experts actief op de veranderende snijvlakken van kunst, wetenschap, technologie en design. Prijswinnende & internationale opdrachten door de vaak initieel zelf geïnitieerde projecten zijn hier het resultaat van. Tevens werkt hij samen als team van INFOTUDE aan een breed spectrum van innovatieve, digitale & strategische projecten voor zowel de Nederlandse Overheid als het Europese bedrijfsleven.

Gerrit Vos_ARC17 Innovatie Award

Gerrit Vos, Eigenaar, creatieve directeur, Workshop of Wonders
Gerrit Johan Vos (1964 Kampala, Oeganda). Gerrit heeft van 1985-1987 gestudeerd aan de Design Academy Eindhoven en 1987-1992 aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) / interieurarchitectuur en meubelontwerp. In 1993 richt Gerrit Workshop of Wonders te Utrecht op waar hij momenteel nog steeds mede-eigenaar en hoofdontwerper is. Van 2010 – 2015 was Gerrit docent Master Interieur Architectuur (Mia) aan de HKU.

Anne_van_der_Zwaag_ARC17-Innovatie-Award

Anne van der Zwaag, Directeur Object en Big Art
Anne van der Zwaag (1978) is directeur van designbeurs OBJECT Rotterdam en van het kunstplatform BIG ART en werkt als curator, schrijver en adviseur in de creatieve industrie en het bedrijfsleven. Ze is samensteller van verschillende interdisciplinaire tentoonstellingen zoals Pastoe (Kunsthal), ZWART/WIT (Nederlands Fotomuseum) en BAL (Paleis Soestdijk). Anne schreef boeken over design, kunst, mode en architectuur, rubrieken voor de Architect, Frame Magazine en heeft een column in ELLE Decoration.

Blogfoto_Harm_Tilman.jpg

Harm Tilman, (secretaris), Hoofdredacteur de Architect
Harm Tilman (1954) is sinds 2002 hoofdredacteur van de Architect, een onafhankelijk en opiniërend vakblad en platform op het gebied van architectuur, stedenbouw, techniek en interieur waarin het ontwerp centraal staat. Daarvoor was hij coördinator aan de Academie van Bouwkunst Rotterdam. Tilman studeerde in 1984 af aan de TU Delft, was na zijn studie werkzaam als stedenbouwkundig ontwerper en onderzoeker, gaf lezingen en begeleidde projecten op uiteenlopende onderwijsinstellingen in binnen en buitenland.
Tevens is hij auteur van tal van publicaties op het gebied van moderne architectuur en ruimtelijke ordening.

De ARC17 Innovatie Award is een initiatief van DESSO en de Architect

Reageer op dit artikel