nieuws

Video: Al Thumama Stadium in Qatar

Architectuur

Het ontwerp van Ibrahim Jaidah voor het Al Thumama Stadium is gebaseerd op het traditionele mannelijke hoofddeksel ‘gahfiya’. Het nieuwe stadion met 40.000 zitplaatsen maakt deel uit van het Wereldkampioenschap voetbal in 2022. Het wordt onder meer gebruikt voor de kwartfinale.

Video: Al Thumama Stadium in Qatar

Na de WK wordt de capaciteit van het stadion teruggebracht naar 20.000 zitplaatsen. Hierdoor ontstaat ruimte voor lokaal gebruik. Daarnaast wordt er een vestiging van het Aspetar Sports Clinic geopend en een boetiekhotel gaat de bovenste tribunes vervangen.


Lees ook: Hadid’s stadion WK2022 in Qatar

 

WK_2022_Quatar_Al_Thumama Stadium

WK_2022_Quatar_Al_Thumama Stadium

Lees meer over het WK in Qatar en zijn stadions

Reageer op dit artikel