nieuws

Rotterdam wil 50.000 woningen bijbouwen

Architectuur

Rotterdam schroeft de woningbouw flink op. De gemeente wil maar liefst 50.000 woningen bijbouwen, zegt wethouder Robert Simons. De vraag is alleen waar ruimte is voor al die extra huizen.

Rotterdam wil 50.000 woningen bijbouwen

De ambitie om 50.000 extra woningen te bouwen geldt als een mijlpaal. De gemeente Rotterdam (met nu zo’n 630.000 inwoners en 300.000 woningen) wilde tot nu niet verder vooruit kijken dan 30.000 woningen extra. Ter vergelijking: Amsterdam roept al langer 50.000 woningen te willen bijbouwen – en wel binnen tien jaar.

Maar Rotterdam stelt de ambitie bij, nu de stad in trek is en de woningmarkt op volle toeren draait. Wethouder Robert Simons (stedelijke ontwikkeling, Leefbaar Rotterdam) belooft een ‘versnelling van het bouwtempo’. ,,Vanwege de verwachte groei van het aantal inwoners zijn 30.000 woningen de komende 10 jaar niet voldoende. Rotterdam zal 50.000 woningen tot 2040 moeten toevoegen.” Weliswaar ‘pas’ in 2040, maar de toon is gezet.

Opvallend is ook dat vooral ‘binnenstedelijk’ wordt gebouwd. Dus niet in weidse Vinex-locaties, maar in het reeds bebouwde Rotterdam.
Momenteel wordt onderzoek gedaan naar verschillende gebieden, aldus de wethouder. In Kralingen, Crooswijk, Noord, Hillegersberg en Schiebroek zou ruimte zijn voor ‘verdichting’. Voor grootschalige nieuwbouw heeft de gemeente onder meer het Merwe- Vierhavensgebied en Feyenoord City op het oog.

Lees verder op het AD.nl

Reageer op dit artikel