nieuws

B+O renoveert winkelpanden in Zwolle

Architectuur

Winkelketen Zara heeft twee nieuw filialen in het centrum van Zwollegeopend. Naast een kledingstore heeft ook Zara Home zich gevestigd aan de Diezerstraat. De panden, waarin Zara en Zara Home zijn gevestigd, zijn volledig verbouwd, herbouwd en gerenoveerd door B+O Architecten uit Meppel.

B+O renoveert winkelpanden in Zwolle
Fotograaf Rene de Wit

De monumentale voorzijde, waarin oorspronkelijk het provinciehuis en later de bibliotheek waren gevestigd, is behouden gebleven. De gevel is gerenoveerd. Aan de achterzijde is nieuwbouw gerealiseerd. In het ontwerp is rekening gehouden met de continuïteit van de historische context van de binnenstad. Het dak richt zich met de diverse dakhellingen en nokken op de belangrijke landmarks in de stad en is hiermee een waardevolle aanvulling van het krachtige dakenlandschap van de binnenstad.

BenO_Zwolle_Zara_Winkelpand_Rene_de_Wit

Foto: Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf bv

De uitbreiding is ook uniek in zijn alzijdig karakter. “Door een gebouw te realiseren zonder voor-en achterkant ontstaat een centrale plek in de stad die van meerdere kanten benaderbaar is. Het nieuwe gebouw vormt een spil die haar directe omgeving op een positieve manier beïnvloedt”, vertelt Arnoud Olie van B+O Architecten.

Reageer op dit artikel