nieuws

Winy Maas supervisor Floriade 2022 in Almere

Architectuur

Gemeente Almere heeft Winy Maas, medeoprichter van MVRDV, aangewezen als supervisor van de Floriade 2022. In deze rol zal Maas adviseren over de uitwerking van de onlangs door de raad vastgestelde gebiedsvisie Floriade Stadswijk en het Chw bestemmingsplan Almere centrum Weerwater – Floriade.

Winy Maas supervisor Floriade 2022 in Almere
Foto Boudewijn Bollmann

Hieronder valt onder meer advies geven over het Groenplan voor de beplanting van het arboretum, het inrichtingsplan en kavelpaspoorten en de integratie met het Expoplan en programma. Maas wordt supervisor van landschapsontwerp, tijdelijke en permanente vastgoedprojecten en openbare kunstprojecten in het Floriade gebied. Het waarborgen van maximale kwaliteit bij de uitvoering en het bij elkaar brengen van ‘beste practices’ is daarbij het speerpunt. Met de adviesrol zullen ontwerpen getoetst worden op duurzaamheid, circulairiteit, energieneutraliteit en groene initiatieven in combinatie met het arboretum die tezamen zullen leiden tot een succesvol evenement en een voorbeeld groene gezonde stad.

Lees ook:Floriade 2022 volgens MVRDV 300% groener

MVRDV maakte eerder al deel uit van het team met het winnende ontwerp voor de Floriade 2022. Het bureau werkte mee aan de verdere uitwerking van concept en ontwerp dat resulteerde in het Floriade Masterplan in 2015. Uitvoeringswerkzaamheden zijn inmiddels begonnen en de Floriade Expo zal in april 2022 worden geopend.

Resultaten voor ‘Floriade ‘

Reageer op dit artikel