nieuws

Video: Rem Koolhaas over ‘zijn’ woontoren in New York

Architectuur

Rem Koolhaas heeft in een video, gemaakt door Brooklyn Digital Foundry, zijn gevoel uitgesproken over het werken aan zijn ontwerp voor 121 east 22nd street residentiële toren in Manhattan, New York. Zo zegt hij onder andere opgetogen te zijn om in de stad te werken die zo belangrijk voor hem is geweest gedurende zijn carrière.

Video: Rem Koolhaas over ‘zijn’ woontoren in New York

In 1978 bracht Koolhaas ‘Delirous New York, A Retroactive Manifesto for Manhattan’ uit. Het wordt beschouwd als een van de belangrijkste hedendaagse analyses van de stad. ‘Om die reden en omdat ik de stad al gedurende mijn hele loopbaan bewonder en bestudeer, ben ik opgetogen om in New York te kunnen bouwen, in de stad die mij het meest heeft beïnvloed.’

Het 121 east 22nd street project werd in het najaar van 2016 aangekondigd en wordt onder toezicht van het kantoor van New York in OMA – onder leiding van architect Sho Shigematsu, die ook in de korte film is te zien, gebouwd.

OMA NY woontoren

 

NY OMA Woontoren

NY Woontoren OMA

Foto's

Reageer op dit artikel