nieuws

MoederscheimMoonen wint aanbesteding Sportpark Harga Schiedam

Architectuur

MoederscheimMoonen Architects heeft samen met Van Kessel Sport en Cultuurtechniek de aanbesteding gewonnen voor sportpark Harga in Schiedam. Op het sportpark zullen twee multifunctionele verenigingsgebouwen worden gevestigd en een geheel nieuw terrein met diverse sportvelden worden aangelegd.

MoederscheimMoonen wint aanbesteding Sportpark Harga Schiedam
Mogelijke schets van het gebouw van Hermes-DVS, links op de afbeelding de schets van het gebouw van SVV en HBSS. Render via ssv HBSS

Het sportpark is onderdeel van een grotere gebiedsontwikkeling waarbij park Harga een duurzame, gevarieerde en levensloopbestendige woonwijk wordt. In de huidige situatie zijn er op het sportpark reeds twee voetbalverenigingen gevestigd; SVV en HBSS. Deze voetbalverenigingen krijgen op het nieuwe sportpark een gezamenlijk gebouw. De omni-vereniging Hermes-DVS (voetbal, cricket, squash en rugby) wordt op het park ondergebracht in een multifunctioneel gebouw. In dit gebouw krijgt ook een gezondheidscentrum onderdak.

Indeling SPortpark Harga, november 2016

Mogelijke verdeling van de velden op het nieuwe sportpark

De gebouwen worden  zo toekomstbestendig mogelijk gemaakt. De plattegronden zijn flexibel en bij een groeiend ledenaantal kunnen de verenigingen gemakkelijk uitbreiden. Beide gebouwen worden vanuit een all-electric concept ontwikkeld. Zonnepanelen en een warmtepomp worden ingezet om duurzaam energie op te wekken. Daarnaast worden diverse energiebesparende maatregelen getroffen zoals lage temperatuurverwarming en waterbesparende toiletten en douches. Ook voor de veldverlichting wordt op een duurzame manier energie opgewekt.

Lees ook: Sportpark Willem Alexander – MoederscheimMoonen Architects

Natuurwaarden

Het project onderscheidt zich doordat veel gebruik wordt gemaakt van bestaande natuurwaarden. Zo ligt er straks bij oplevering geen kaal park maar zijn er al volwassen bomen aanwezig die het terrein een parkachtige uitstraling geven. Het sportpark is openbaar toegankelijk. Vele doelgroepen, niet alleen de leden van de verenigingen, kunnen van het sportpark gebruik gaan maken, het wordt, zo schrijft MoederscheimMoonen in het persbericht ‘niet een een sportpark maar meer een ‘park waar gesport wordt’.

Projectgegevens

Architect: MoederscheimMoonen Architects
Locatie: Schiedam
Programma: Twee multifunctionele gebouwen voor voetbal, cricket, squash, rugby, zorgcentrum en horeca
Project team: Erik Moederscheim, Sulejman Gusic, Fernando Polo Calvo, Marta Fiou, Jim de Koning en Agata Proniak
Hoofdaannemer: Van Kessel Sport en Cultuurtechniek BV
Opdrachtgever: Gemeente Schiedam
Omvang: 1.350 m2 BVO (gebouw 1), 1.350 m2 BVO (gebouw 2) en 8 sportvelden
Oplevering: Gepland voor eind 2018

Lees ook:

Resultaten voor ‘Moederscheim’

Reageer op dit artikel