nieuws

Laatste kans, meld je gratis aan voor Architecture Now – Post Piraeus

Architectuur

Op 5 juli aanstaande zal in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam het eerste exemplaar van de uitgave Post Piraeus worden overhandigd aan Hans Kollhoff. Tien architectenbureaus namen het initiatief om de invloed van het gebouw Piraeus en het werk van Kollhoff op hun eigen werk te documenteren in een speciale editie van de Architect. Zij spreken hierover tijdens Architecture Now #4.

Laatste kans, meld je gratis aan voor Architecture Now – Post Piraeus
foto: Maarten Kools

Het woongebouw Piraeus op het KNSM-eiland, naar een ontwerp van Hans Kollhoff en Christian Rapp, werd opgeleverd in 1994. Het ging destijds in tegen alle heersende opvattingen van dat moment over architectuur (materiaal, programma, schaal, kleur, vorm). Nu, 23 jaar later, bekijken 10 prominente architecten, in aanwezigheid van Hans Kollhoff zelf, de invloed van zijn oeuvre op hun eigen werk en de stad. Hoe viert het ontwerp baksteen als bouwmateriaal? Welke ontwerpkeuzes zorgen voor het rauwe karakter van het pand?

In Post Piraeus lichten 10 architecten aan de hand van verschillende thema’s de invloed van het werk van Kollhoff toe. De teksten zijn verrijkt met fotografie en tekeningen van eigen werk. Harm Tilman, hoofdredacteur van de Architect, schreef de nabeschouwing.

Bekijk hier meer over de avond en de uitgave of meld je direct aan!

Reageer op dit artikel