nieuws

Jury ARC17 Detail Award bekend

Architectuur

Goede detaillering draagt bij aan de esthetiek en de functionaliteit van een gebouw en is daarmee medebepalend voor de ervaring en de waardering ervan. De jury van de ARC17 Detail Award bekroont architectonisch uitdagende, reeds voltooide projecten die zich onderscheiden door innovatieve details binnen een samenhangend totaal concept. Maak onderstaand kennis met de juryleden.

Jury ARC17 Detail Award bekend

06

Thijs van Bijsterveldt - Jury ARC17 Detail Award

Thijs van Bijsterveldt – Partner Bureau Shift Architecture Urbanism

Thijs van Bijsterveldt (Breda, 1981) studeerde architectuur aan de TU Eindhoven, waar hij in 2006 cum laude is afgestudeerd. Van 2006 tot 2010 was hij werkzaam bij NL Architects als projectleider van het Groninger Forum en werkte daarnaast aan verschillende (inter)nationale prijsvragen.
In 2010 won hij samen met Oana Radeş de basisprijs voor de Prix de Rome. Sinds 2011 is hij samen met Oana Rades en Harm Timmermans partner van het bureau Shift architecture urbanism.
Gerealiseerde projecten van Shift zijn onder andere het museumkwartier in Kerkrade, de Faculty Club bij Tilburg Universiteit en het zelf geïnitieerde onderzoek Studio Sport. Momenteel werkt Shift aan verschillende grootschalige bouwprojecten: een (zorg)woningen complex in een kloostertuin in Tilburg centrum, een microappartementen gebouw in de Houthavens van Amsterdam en 5TRACKS, een stedelijke mix van hotel, woningen en kantoren naast het Centraal Station in Breda. Thijs heeft in de afgelopen jaren gedoceerd aan verschillende opleidingen in Nederland, waaronder de TU Eindhoven, de Gerrit Rietveld Academie, KABK Den Haag en de Academie voor Bouwkunst in Rotterdam.
Het werk van Shift werd onderscheiden met onder andere de Charlotte Köhler prijs en de Red Dot Design Award.

Jury ARC17 Detail Award Mijke Roodd

Mijke Rood – Architect ZZDP Architecten

Mijke Rood (Delft, 1979) behaalde in 2000 haar propedeuse aan de TU Delft – Civiele Techniek en studeerde in 2006 met lof  af aan de faculteit Bouwkunde. Ze deed werk- en studie-ervaring op in Malta, São Paulo, Bournemouth, Amsterdam en Rotterdam en begon daarna haar carrière bij Neutelings Riedijk Architecten met grootschalige culturele projecten.
Tijdens haar werkzaamheden bij Habeon Architecten lag de focus op budget gestuurd ontwerpen, ketenintegratie en het werken in complexe teams.
Sinds 2015 is ze werkzaam bij ZZDP Architecten aan onder andere binnenstedelijke hoogbouwprojecten. In de periode van 2011-2016 maakte Mijke deel uit van de redactie van architectuurtijdschrift Forum.

Jurylid ARC17 Award Walter Sprangenberg

Walter Spangenberg – Senior Adviseur ABT/Oosterhoff Group

Walter Spangenberg (‘s-Gravenhage, 1960) begon na zijn studie Civiele techniek aan de TU in Delft, waar hij afstudeerde bij de oprichter van ABT prof. ir. Jaap Oosterhoff, in 1986 als projectleider / constructeur bij ABT.
Zeven jaar later werd hij benoemd tot senior adviseur en na het leiden van de constructiegroep heeft hij tot juli 2017 de rol van algemeen en technisch directeur ingevuld. De komende tijd gaat hij zich richten op Techniek en Innovatie, en op coaching, zowel binnen ABT als ook de Oosterhoff Group. Hij blijft als senior adviseur betrokken bij uiteenlopende projecten.
Walter Spangenberg was als projectverantwoordelijk adviseur constructies onder andere betrokken bij de verbouwing van het Anne Frank huis / Anne Frank Museum, EYE Film Instituut, nieuwe Hilton Amsterdam Airport Hotel, Nationaal Militair Museum, Stadkantoor en vertrekhal Delft en Groninger Forum.
“Projecten door opzienbarende techniek meerwaarde meegeven en mogelijk maken, met per project unieke processen die dat maximaal ondersteunen’.

Jurylid ARC17 Detail Award Leo Versteijlen

Leo Versteijlen – Directeur en Medeoprichter Site Urban Development

Leo Versteijlen heeft zich in zijn loopbaan ontwikkeld tot een zeer ervaren opdrachtgever van complexe stedelijke projecten. Zijn sterke conceptuele kracht, zijn creativiteit en zijn passie voor schoonheid, combineert hij met een sterk analytisch vermogen, ervaring als bestuurder en een zakelijk instinct. Hij is opgeleid als architect, maar heeft zijn sporen als ontwikkelaar vooral verdiend bij woningbouwvereniging het Oosten en Bouwfonds.  Vanaf 2002 was hij directeur bij Kristal NV, een grote ontwikkelaar voor zes corporaties in de Randstad.

Jurylid secretaris ARC17 Detail Award Willem Wopereiss

Willem Wopereis – Secretaris en Vakredacteur de Architect

Willem Wopereis (1990) studeerde Bouwkunde aan de TU Delft, waar hij in 2016 afstudeerde op de re-integratie van de kleinschalige maakindustrie in de stad. Tijdens zijn studie liep hij stage bij de Architect, ZUS en Marlies Rohmer Architects & Urbanists.
Tegenwoordig werkt hij als vakredacteur voor de Architect en verschijnen er maandelijks artikelen van zijn hand.

De ARC17 Detail Award is een initatief van KUBUS en de Architect

 

 

Reageer op dit artikel