nieuws

Groosman wint woningtender Leidsche Rijn Centrum

Architectuur

De gemeente Utrecht heeft VORM samen met architectenbureau Groosman geselecteerd voor de ontwikkeling van kavel H1 in Leidsche Rijn Centrum. Het gebouw, genaamd De Parkwachter, vormt de afronding aan Park Leeuwesteyn. Het ontwerp gaat bestaan uit 43 ruime koopappartementen. Dat meldt Vorm in een persbericht.

Groosman wint woningtender Leidsche Rijn Centrum

Het gebouw op kavel H1 ligt aan de kop van Leidsche Rijn Centrum, zodat alle woningen uitzicht hebben op zowel het park als het centrum. ‘De woningen worden via vier portieken aan de Madridstraat ontsloten. Dankzij de portiekontsluiting en de klassieke opbouw van het gebouw ontstaat er een grote differentiatie aan woningtypes’, geeft Mark Siebers van Groosman aan.

Groosman_Parkwachter_Utrecht

Vanwege het hoogteverschil tussen het park en de straat (1,7 meter) loopt de plint op. In deze plint zijn allemaal unieke woningen gesitueerd, met een verdiepingshoogte variërend van 4,5 tot 6 meter en een directe relatie met het park. Op de eerste tot en met de vierde verdieping komen luxe appartementen met riante balkons aan de parkzijde. Op de vijfde verdieping worden vier penthouses met een dakterras aan de kant van het park gerealiseerd.

De appartementen op de koppen van het gebouw worden benadrukt door een extra hoogte en vormen de kroon op het gebouw. De bergingen en parkeerruimtes zijn ondergronds opgelost en dus uit het zicht. Er wordt een hoge mate van duurzaamheid nagestreefd. Tot de duurzame maatregelen behoren de integratie van zonnepanelen op de gevel aan de zijde van de Grauwaartsingel en de toepassing van circulaire materialen.

Reageer op dit artikel