nieuws

Groene torens aan Jaarbeursboulevard Utrechts Stationsgebied

Architectuur

Stefano Boeri Architetti en MVSA Architects tekenden voor het winnende plan Wonderwoods. Het Healthy Urban Quarter aan de Jaarbeursboulevard in het Utrechts Stationsgebied wordt ontwikkeld door ontwikkelconsortium G&S Vastgoed en KondorWessels Projecten. Als we de renders mogen gelover wordt het een bijzonder groen geheel.

Groene torens aan Jaarbeursboulevard Utrechts Stationsgebied
beeld: G&S Vastgoed KondorWessels Projecten / A2Studio

Hoewel er onder het motto “stop drawing trees on top of skyscrapers” al enkele jaren wordt geagendeerd tegen de onmogelijke groene torens op renders, bewees Stefano Boeri met de Milanese toren ‘Bosco Verticale’ al eens dat het wel kon. Of Wonderwoods in Utrechtse Stationsgebied net zo groen wordt moeten we afwachten, maar de beelden liegen er niet om.

Samen met MVSA Architects won de Italiaanse architect de ontwikkeling aan de Jaarbeursboulevard. Wethouder Everhardt gelooft er in: “Het plan Wonderwoods is een aanwinst voor de stad. Er komen twee unieke woontorens die de groene, gezonde en duurzame verstedelijking uitstralen die we in Utrecht zo graag willen en die de toon zetten voor het nieuwe Beurskwartier.”

beeld: G&S Vastgoed KondorWessels Projecten / A2Studio

De hoogste toren van 90 meter ziet eruit verticaal bos, waarin de beplanting op balkons en aan de gevel is geïntegreerd. Het ontwerp is met Arcadis en consultatie van de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht uitgewerkt. De andere toren van 70 meter heeft juist groen aan de binnenkant, dat door te openen atriums zichtbaar wordt. In het plan is ruimte voor koop- en huurwoningen voor verschillende doelgroepen, kantoren, horeca, en kleinschalige retail. De bouw vangt aan in 2019 en moet in 2022 gereed zijn.

beeld: G&S Vastgoed KondorWessels Projecten / A2Studio

 

Verder lezen

Reageer op dit artikel