nieuws

Tiny House Village in Proeftuin Erasmusveld Den Haag

Architectuur

De gemeente Den Haag geeft het startsein voor een tijdelijke ‘tiny house village’. Op de nieuwe locatie Proeftuin Erasmusveld komen vijf tiny houses te staan, die de ontwikkeling van de woonwijk versterken. Jonge starters zullen de komende twee jaar de huisjes in het gebied bewonen.

Tiny House Village in Proeftuin Erasmusveld Den Haag
Jelte Glas met zijn Tiny House. Foto: Walter Herfst

Proeftuin Erasmusveld is een nieuwe stadsbuurt in de ecologische zone van Den Haag. Hier komt een duurzame woonwijk, waar de bewoners in een groene en gezonde omgeving leven. Samen geven ze vorm aan hun dromen om een prettige omgeving te creëren.

Op dit moment vinden er tijdelijke initiatieven plaats op de locatie, die de ontwikkeling van de Proeftuin stimuleren. Duurzaamheid, collectief ruimtegebruik en de deeleconomie staan daarbij centraal. De aanleg van een stadsakker is op dit moment in volle gang en daar komt nu een tijdelijk ‘tiny house village’ bij.

 

Dit tijdelijke dorp van jonge starters zorgt direct voor levendigheid in het te ontwikkelen gebied. Tegelijkertijd krijgen de nieuwe bewoners de kans om dicht bij de stad op een duurzame manier te wonen. De mobiele huisjes geven hen de mogelijkheid om op een unieke manier samen te leven.

Community

Bernard is een van de toekomstige bewoners van de ‘tiny house village’, die er naar uitkijkt om in de Proeftuin te leven: “Mijn droom was het om met ons huisje een tijdelijke invulling aan een bestaand terrein te geven. En om binnen een stedelijke omgeving mensen te kunnen ontmoeten en te inspireren. En het gevoel wat mij bracht toen ik de eerste keer het Erasmusveld terrein op liep is niet te beschrijven.”

“De dichtgegroeide natuur, een locatie vlakbij centrum Den Haag en de mogelijkheid samen met 5 andere tiny houses en allemaal lieve mensen een community op te bouwen… Zo ontzettend mooi!  Het leven in een mobiel tiny huisje is één ding, maar het vooruitzicht om dit samen te doen met vrienden, in een natuurlijke en inspirerende omgeving en naast de Stadsakker, is gewoon te gek.”

Reageer op dit artikel