nieuws

Sportcampus Zuiderpark geopend

Architectuur

In Den Haag opent vandaag de Sportcampus Zuiderpark. Het gebouw is ontworpen door FaulknerBrowns Architects en kenmerkt zich door de kleurrijke gevel. Het nieuwe complex gaat het centrum voor sport, onderwijs en bewegen in Den Haag vormen.

Sportcampus Zuiderpark geopend
Render Sportcampus Zuiderpark

Op de locatie van het oude stadion van ADO Den Haag is de afgelopen jaren hard gewerkt aan de Sportcampus Zuiderpark. In het nieuwe complex draait alles om bewegen. Hier worden de sportopleidingen van de Haagse Hogeschool en het ROC Mondriaan gehuisvest. Daarnaast komt hier het Nationaal Topsportcentrum beachvolleybal en gaan de amateurvoetbalclubs HDV en WIK gebruik maken van de accommodatie.

Het Zuiderpark vormt een stadspark in het zuidwesten van Den Haag. Voor de inwoners van de stad vormt het park al tachtig jaar een belangrijke plek om te sporten en te recreëren. Met de komst van de Sportcampus wordt dit nog eens extra benadrukt.

Onderstaande video toont de geschiedenis achter de Sportcampus.

Kleurrijke architectuur

Het nieuwe gebouw, naar ontwerp van FaulknerBrowns Architects, kenmerkt zich door de gevel van gechromatiseerde roestvrijstalen shingles. Deze loopt als een luifel rondom het gebouw en varieert daarbij van hoogte en diepte. Onder de luifel bevindt zich een betonnen gevel van prefab sierelementen.

Onderstaande video brengt de bouw van de Sportcampus in beeld.

Het komend weekend organiseert de Sportcampus Zuiderpark twee open dagen. Bezoekers kunnen hier terecht voor een rondleiding door het gebouw of meedoen met een van de clinics. 

Lees meer:

Duwo levert transformatieproject Haags Zuiderpark op

Duwo levert transformatieproject Haags Zuiderpark op

Nieuw complex ADO in Zuiderpark

Reageer op dit artikel