nieuws

LEVS ontwerpt Forum City in Jekaterinburg Rusland

Architectuur

Begin september start de bouw van Forum City in Jekaterinburg. LEVS grijpt met het ontwerp terug op het historische grid en sluit tegelijkertijd aan de op gefragmenteerde stad. De Forum City wordt een ‘stad in een stad’ met een martkhal en negen torens aan een groen binnenterrein.

LEVS ontwerpt Forum City in Jekaterinburg Rusland
beeld: LEVS

In plaats van het gevraagde gesloten bouwblok ontwierp LEVS een toegankelijk gebied waarin wonen, recreëren en winkelen worden gecombineerd. Voor optimale bezonning lopen de torens af richting het zuiden. De vloeiende ronde vormen zorgen eveneens voor betere daglichttoetreding en een gevarieerd uitzicht.

“De torens worden verbonden door een gevarieerd landschap. Naast veel groen met zit-, sport- en speelplekken, vind je er cafés met terrassen, een kinderdagverblijf en andere publieke voorzieningen. De hoven verspringen over twee niveaus en volgen daarmee de natuurlijke hoogteverschillen van het terrein”, zo laat LEVS weten

beeld: LEVS

Zowel vanuit het binnenterrein als vanaf de omringende straten is de publiekstrekker van het project te bereiken: de moderne markthal. Een lichtstraat verbindt deze met het bestaande winkelpand aan de oostzijde. Op de hoek bij de entree van de markt komt een openbaar plein dat Forum City met Jekaterinburg verbindt.

“Van buitenaf gezien is Forum City een stoer, herkenbaar stadsblok, dat hier het historische grid van deze Russische miljoenenstad herstelt. De uitsparingen in de strakke bakstenen buitengevels bieden een blik op een binnenwereld met een heel andere sfeer. Daar wordt de toon gezet door ronde vormen, lichte materialen, en een ruime en groene opzet. De grootstedelijke hectiek blijft buiten, maar het stadse leven is binnen toch voelbaar” aldus LEVS.

Projectgegevens

Programma: 586 appartementen, markthal, winkels en horeca, school/kinderdagverblijf, kantoren, medisch centrum, parkeren
Locatie: Jekaterinburg, Rusland
Opdrachtgever: Forum Group, Jekaterinburg
Architectuur en stedenbouwkundig plan: LEVS architecten, Amsterdam
Landschapsontwerp: S&P Architektura Krajobrazu, Warschau
Artist Impression: Moare, Brno
Start bouw: september 2017

Foto's

Reageer op dit artikel