nieuws

IJssalon populaire bestemming voor brugwachtershuisjes

Architectuur

Een ijssalon of een theeschenkerij zijn populaire invullingen voor voormalige brugwachtershuisjes. Ook in Voorburg, aan de Nieuwe Tolbrug wordt het huisje getransformeerd tot ijssalon, in dit geval IJssalon Piccolo.

IJssalon populaire bestemming voor brugwachtershuisjes

Het oude brugwachtershuisje is in 1893 gebouwd bij de Nieuwe Tolbrug te Voorburg, de voetgangersbrug over de Vliet. Deze brug wordt nog altijd handmatig door de brugwachter geopend en gesloten. Het gebouwtje staat sinds sinds 1996 leeg, nadat het als onderkomen voor de brugwachters op grond van arbo-voorschriften was afgekeurd. De staat van het uit 1891 daterende gebouw liet ondertussen te wensen over. Het brugwachtershuisje is door de provincie Zuid-Holland gerestaureerd. In januari 2015 is het huisje bij openbare inschrijving door de gemeente Voorburg verkocht.  Het huisje, zeven vierkante meter groot, gaat nu dienen als ijssalon.

Reageer op dit artikel