nieuws

HCVA en Zecc geselecteerd voor tijdelijke huisvesting Binnenhof

Architectuur

Happel Cornelisse Verhoeven Architecten en Zecc Architecten zijn geselecteerd voor de tijdelijke huisvesting van de gebruikers van het Binnenhof. Tijdens de renovatie van het Binnenhof, die gepland staat voor 2020 tot 2025, verhuizen de Kamerleden, regering, bestuurders en ambtenaren naar beschikbare rijkspanden in Den Haag.

HCVA en Zecc geselecteerd voor tijdelijke huisvesting Binnenhof
foto: Jensbn

De Tweede Kamer zal tijdelijk verhuizen naar de door Dick Apon ontworpen Bezuidenhoutseweg 67, waar momenteel het Ministerie van Buitenlandse Zaken is gevestigd. Na een recente haalbaarheidsstudie blijkt dat de Van Kleffenszaal kan worden omgebouwd tot plenaire zaal. Deze zaal was in eerdere studies aangewezen als tijdelijke ruimte voor de Eerste Kamer. Zecc Architecten is hiervoor geselecteerd.

Lange Voorhout 34-36, ook bekend als Huis Huguetan, wordt het tijdelijk onderkomen voor de Eerste Kamer. Om de hoek van deze voormalige Koninklijke Bibliotheek en Hoge Raad zal de Raad van State tijdelijk worden gehuisvest. Happel Cornelisse Verhoeven Architecten is voor beide opdrachten geselecteerd.

Lange Voorhout 34, foto: Pauline van Til

Om de beveiliging van het Binnenhof te garanderen, heeft minister Blok de komende renovatie officieel geheim verklaard. Architecten en bouwbedrijven worden door het Rijksvastgoedbedrijf geselecteerd zonder openbare aanbestedingen. Als supervisors van de renovatie van het Binnenhof zelf zijn eerder Ellen van Loon(OMA) en Liesbeth van de Pol (Dok Architecten) geselecteerd.

Reageer op dit artikel