nieuws

Groene entree in Maassluis door Plein06 geopend

Architectuur

Plein06 maakte een integraal landschaps- en bruggenontwerp voor de groene entree naar woongebied Wilgenrijk en de Lely Campus in Maassluis. Het weidelandschap is getransformeerd tot waterrijk natuur/parklandschap waarin verschillende paden zorgvuldig zijn ingepast.

Groene entree in Maassluis door Plein06 geopend
foto: Joep van Aert

“De 70 meter lange Arij van der Lelybrug is bijzonder vormgegeven. De witte brug met een speelse balustrade, geeft een knipoog naar de oude Hollandse boerenhekken en in het enige steunpunt van de brug is een gemaal van het hoogheemraadschap ingepast”, zo laat Plein06 weten. Naast de hekwerken zijn ook verkeersborden en bewegwijzering integraal ontworpen en maken van de omgeving een herkenbaar geheel.

Variatie

In tegenstelling tot de rechte autoweg zijn de voet- en fietspaden vrijer aangelegd. Het landschap telt verschillende gebruiksplekken zoals een aanlegsteiger aan het water, bankjes onder groe bomen en een slingerend struinpad. Variatie in het landschap en beplanting zorgt elk seizoen voor nieuwe belevingen. Omdat aannemer Dura Vermeer al vroeg tijdens de aanleg het groen heeft geplant, heeft het gebied al een volwassen en natuurlijke uitstraling.

Foto's

Reageer op dit artikel