nieuws

In beeld: DeFlat Kleiburg + finalisten EU Mies Award 2017

Architectuur

Vorige maand wonnen NL Architects en XVW architectuur de EU Mies Award 2017 voor DeFlat Kleiburg. Daarmee prijst de jury de renovatie van een van de grootste flatgebouwen van Nederland. Het bijzondere project is nu samen met de finalisten uitgebreid in beeld gebracht.

In beeld: DeFlat Kleiburg + finalisten EU Mies Award 2017

De EU Mies Award prijst de kwalitatieve architectonische projecten in Europa. De Europese Unie reikt de prijs samen met de Fundació Mies van der Rohe eens in de twee jaar uit. Vorige maand ontvingen NL Architects en XVW architectuur de prijs voor de renovatie van DeFlat Kleiburg in Amsterdam.

Het bijzondere project blaast nieuw leven in het flatgebouw Kleiburg in de Bijlmermeer. Onderstaande video brengt de verhalen van de verschillende betrokkenen en het uiteindelijke resultaat mooi in beeld.

De finalisten van de EU Mies Award 2017 zijn eveneens in beeld gebracht. Bekijk de projecten in onderstaande video’s.

Naast de video’s heeft de organisatie ook een catalogus van de laatste editie van de prijs samengesteld. Daarin zijn DeFlat Kleiburg en de finalisten samen met de genomineerde projecten gedocumenteerd. De catalogus biedt een mooi overzicht van de hedendaagse architectuur in heel Europa en is online te bestellen.

Lees hier meer berichten over de Kleiburgflat

Reageer op dit artikel