nieuws

Leidsche Rijn Utrecht krijgt complex met 125 woningen

Architectuur

Heijmans heeft een tender van de gemeente Utrecht in Leidsche Rijn Centrum gewonnen. Het bedrijf won de tender samen met een ontwerpteam onder leiding van de bureaus dienderendirrix architecten, Bedaux de Brouwer architecten en Hilberink Bosch Architecten. LINT is verantwoordelijk voor het ontwerp van de binnentuinen. Het stedenbouwkundig plan voor Leidsche Rijn Centrum komt van Jo Coenen Architects & Urbanists.

Leidsche Rijn Utrecht krijgt complex met 125 woningen
Beeld: Heijmans

Het project gaat bestaan uit stadswoningen en appartementen in een (semi-)gesloten bouwblok. De bouw start medio 2018 na de ontwikkelfase, de oplevering wordt circa twee jaar later verwacht.

Duurzaam

Het project is zeer duurzaam met een energie prestatie coëfficiënt van -0,3. Het project wordt ontwikkeld voor een brede doelgroep; van jonge gezinnen, senioren tot young urban professionals. De woningen worden tegen het in aanbouw zijnde kernwinkelgebied van Leidsche Rijn Centrum gerealiseerd. Kenmerkend is het hoogteverschil van het gebied, waar het ontwerp optimaal gebruik van maakt en waarbij het groen van de openbare stadstuin aansluit op de private binnentuinen van het project, en andersom.

Reageer op dit artikel