nieuws

Kraaijvanger Architects presenteert circulaire woontoren 360°

Architectuur

Op het Transformatieplein presenteerde Kraaijvanger Architects de woontoren van de toekomst. Deze moderne toren staat midden in de stad en combineert een circulaire architectuur met een gezonde leefomgeving voor de bewoners. De 360° dankt zijn naam aan de spannende vorm van het gebouw.

Kraaijvanger Architects presenteert circulaire woontoren 360°

De concepttoren 360° is gebaseerd op het hergebruik van een bestaand kantoor van Kraaijvanger Architects: de Rotterdam Building. In de plannen gaat het getransformeerde kantoor de plint vormen van de nieuwe woontoren. Op deze manier voorkomt het bureau de volledige sloop van het gebouw en zoekt het de aansluiting op met de bestaande omgeving.

Het ontwerp van de toren bestaat uit acht segmenten van maximaal 32 appartementen. Deze zijn verticaal met elkaar verbonden door een vertical-farm, die over de volledige hoogte van de 360° loopt. Hier krijgen de bewoners de mogelijkheid om hun eigen voedsel te verbouwen. Tegelijkertijd draagt de toren op deze manier bij aan de zuivering van de stadslucht in dit gebied.

Kraaijvanger Architects ontwerpt de concepttoren 360°

De acht segmenten vormen binnen de woontoren elk een eigen buurt, waar de bewoners op kleinschalig niveau met elkaar samenleven. Kraaijvanger Architects maakt de appartementen relatief klein om per segment en voor het volledige gebouw extra gemeenschappelijke ruimtes te creëren. De buurten delen op deze manier verschillende faciliteiten met elkaar en alle bewoners beschikken gezamenlijk over een zwembad, sauna, sportruimte, hotelkamers en deelauto’s.

Reageer op dit artikel