nieuws

KPN terrein Utrecht krijgt studententorens

Architectuur

Samen met SSH ontwikkelt A3 Architecten Gebouw 1 van de campus ‘De Kwekerij’ op het voormalige KPN terrein langs de Burgemeester Fockema Andreaelaan in Utrecht. De campus is bestemd voor de huisvesting van studenten en starters in diverse gebouwen.

KPN terrein Utrecht krijgt studententorens
Impressie: A3 Architecten

De campus is een verzameling van gebouwen met een alzijdig geprogrammeerde plint die een actieve buitenruimte creëert, met onder andere horeca, studieruimten en andere algemene voorzieningen.

Gebouw 1 is het eerste gebouw dat ontwikkeld wordt. Oorspronkelijk was het plan opgezet als transformatie van de bestaande KPN toren. Dit idee is losgelaten, schrijft A3 op haar site.

Er wordt een nieuw plan gemaakt waarbij de fundering van de bestaande toren hergebruikt wordt. Het grondwaterpeil ligt ongeveer gelijk aan de bestaande keldervloer van de KPN toren. Deze zal daarom als ondervloer voor de nieuwe funderingsplaat dienen.

De toren ‘Gebouw 1’ bevat in totaal op de verdiepingen 318 zelfstandige woonunits en 32 collectieve keukens. De begane grond wordt voorzien van facilitaire functies met een hoofdentree aan het toekomstige campus plein en een verhuisentree aan de Burgemeester Fockema Andreaelaan. De kelder bevat stallings- en techniekruimten.

Reageer op dit artikel