nieuws

Hoedemakers en Groosman winnen prijsvraag Pastoor van Erpstraat in Schijndel

Architectuur

Hoedemakers en Groosman zijn de winnaars van de prijsvraag voor de ontwikkeling van het gebied Pastoor van Erpstraat in Schijndel. De locatie ligt tegenover het St. Josefklooster en is momenteel eigendom van de Congregatie van de Zusters van Liefde. Het religieuze instituut bevindt zich in een fase van voltooiing en afbouw. Alle bezittingen worden verkocht, waaronder het gebied aan de Pastoor van Erpstraat.

Hoedemakers en Groosman winnen prijsvraag Pastoor van Erpstraat in Schijndel

Met het plan willen de architecten, door diverse elementen in het huidige straatbeeld te behouden, het erfgoed van de zusters bewaren. De karakteristieke gebouwen, de woning en de vroegere meisjesschool, worden getransformeerd tot luxe woning en riante villa. Ook de kopgevel van de voormalige boerderij blijft behouden en wordt geïntegreerd in het nieuwe contrasterende appartementengebouw. Diverse bestaande bomen worden opgenomen in het openbaar groen. En ook het Mariabeeldje wordt in een nieuw appartementengebouw teruggebracht.

Groosman - Pastoor van Erpstraat

Appartementencomplex

Het plan bestaat uit drie appartementencomplexen met in totaal veertig levensloopbestendige woningen. De tuinen van de woningen grenzen aan een openbaar toegankelijk groen binnenerf, die ook zichtbaar is vanaf de Pastoor van Erpstraat en het klooster. Aan de binnenzijde van de kopgevel van de voormalige boerderij zal een muurschildering van Zuster Maria Adriaens verrijzen.

Groosman_Van Erpstraat

Relevante berichten

Uitbreiding Daltonschool – Groosman & Finbarr McComb

Uitbreiding Daltonschool – Groosman & Finbarr McComb

Op een krappe locatie een school uitbreiden is geen gemakkelijke opgave. Hoewel het bestaande jaren twintig pand geen monumentenstatus heeft, kozen Pieter Sprangers (Groosman) en Finbarr McComb voor behoud van de karakteristieke hoek. Door de uitbreiding in een compact volume te realiseren zijn tevens de speelplaats en het voorterrein gespaard.
Lees meer

Groosman gaat met tender P+R Driebergen aan de haal

Groosman gaat met tender P+R Driebergen aan de haal

Begin 2017 start de bouw van een nieuwe parkeergarage voor de NS bij het station van Driebergen-Zeist. Het winnende ontwerp van Groosman biedt plaats aan 600 parkeerplaatsen en maakt deel uit van een transformatie van het hele stationsgebied van de Utrechtse gemeente.

Reageer op dit artikel