nieuws

Bouw Haagse studententoren begonnen

Architectuur

De bouw van de grote studententoren aan het Leemansplein in Den Haag is deze week begonnen. In het nieuwe studentencomplex van studentenhuisvester DUWO komen 481 woningen.

Bouw Haagse studententoren begonnen

De woontoren wordt gebouwd op de campus van de Haagse Hogeschool en het ROC Mondriaan, dichtbij station Den Haag Hollands Spoor. De bouw is dinsdag feestelijk afgetrapt. Er werd onder meer een tijdcapsule begraven met daarin een beeldje van Haagse Harry.

De studio’s in de toren worden 21 vierkante meter groot en krijgen een eigen keuken en badkamer met douche en toilet. De toren wordt met 22 verdiepingen zo’n 71 meter hoog. Op het dak komen zonnepanelen. De plint is gereserveerd voor een gemeenschappelijke ruimte en gedeelde voorzieningen, zoals een fietsberging. De woontoren wordt aangesloten op het stadsverwarmingsnet van Den Haag.

Starterswoningen

De toren wordt ook nog eens betaalbaar: alle woningen hebben een prijs onder de huurtoeslaggrens voor studenten tot 23 jaar. De studententoren moet klaar zijn in 2018. Naast de studentenflat komen er ook twee andere torens op het Leemansplein met 120 starterswoningen.

De studententoren is een project van een ontwikkelcombinatie die bestaat uit Ten Brinke Slot Projectontwikkeling Arnhem en Plegt-Vos Bouwgroep uit Hengelo. KOW uit Den Haag is verantwoordelijk voor het ontwerp van de toren. DUWO, specialist in studentenhuisvesting in Nederland, is eigenaar en gaat de studentenwoningen verhuren.

Gerelateerde artikelen

KOW ontwerpt studentenwoningen Leemansplein Den Haag
In opdracht van DUWO heeft KOW een woontoren met 481 woningen ontworpen. Het gebouw komt op de campus van de Haagse Hogeschool, nabij station Hollands Spoor.
Lees verder

Reageer op dit artikel