nieuws

Bolidt start project AREA78 met bouw Experience & Innovation Center

Architectuur

Het project ‘AREA78’ in Hendrik-Ido-Ambacht is officieel van start gegaan door het slaan van de eerste paal op 16 mei van het Experience & Innovation Center van Bolidt. Toekomstige bezoekers kunnen in dit innovatieve centrum straks de eindeloze mogelijkheden van kunststof zien en ervaren. Het gebouw is ontworpen door het architectenconsortium Lüchinger Architects, RoosRos Architecten en Kossmann.dejong. De oplevering is naar verwachting in het najaar van 2018.

Bolidt start project AREA78 met bouw Experience & Innovation Center

Overheid, onderwijs en ondernemers creëren met het Experience & Innovation Center een plek waar kennis wordt gedeeld en waar de samenwerking wordt opgezocht om innovaties voort te brengen of om commerciële activiteiten internationaal gezamenlijk uit te rollen. De nieuwbouwontwikkelingen van familiebedrijf Bolidt gaan gelijk op met de ontwikkelingen van de directe omgeving aan de rivier De Noord in Hendrik-Ido-Ambacht. Deze ontwikkelingen worden tezamen AREA78 genoemd, naar analogie van het in de Nevada dessert gelegen AREA51 waar projecten zijn voortgebracht die in beginsel geheim waren.

Realiseren van dromen
Bolidt zet als initiatiefnemer van het project AREA78 in op een toekomst waarin co-creatie, innovatie en beleving centraal staan. Daarnaast vergroot het bedrijf met haar nieuwbouw de opslagcapaciteit en krijgt de productie van prefab producten een boost door de integratie van deze bedrijfsonderdelen met het te realiseren Experience & Innovation Center.

Naast een open source innovatiecentrum, waar klanten en relaties van Bolidt hun droom in kunststof kunnen realiseren, ontwikkelt Bolidt in samenwerking met exhibition architects Kossmann.dejong een complete belevenis die start in Rotterdam en die je via het water van AREA78 meeneemt naar Bolidt. Bezoekers krijgen door interactieve opstellingen in het gebouw en virtual & augmented reality toepassingen een unieke inkijk in het dna van Bolidt en de onbegrensde mogelijkheden van kunststof. Het overall ontwerp kwam voor rekening van Lüchinger Architects en RoosRos Architecten.

Kunststofspecialist
Het Nederlandse familiebedrijf Bolidt is specialist op het gebied van thermohardende kunststoffen. Sinds de oprichting in 1964 ontwikkelt, produceert, verkoopt en plaatst het bedrijf kunststoftoepassingen. Begin jaren ’70 en ‘80 was Bolidt vooral bekend van industriële verlijmingen van bijvoorbeeld de Rotterdamse Euromast en betonreparaties van de Nederlandse vuurtorens. Daarnaast werkt Bolidt al ruim 50 jaar wereldwijd aan internationale projecten. Enkele voorbeelden zijn het London Science Museum waar in samenwerking met Zaha Hadid Architects een bijzondere designvloer is vervaardigd, de Ferrari racetrack aan boord van een cruiseschip waar een stroeve slijtlaag is aangebracht, het Olympisch zwembad in Beijing, het Europees Parlement in Brussel en Harmony of the Seas, het grootste cruiseschip ter wereld waar 20.000 m2 scheepdekken zijn geïnstalleerd en waar per jaar miljoenen voeten over lopen.

Bolidt Area78

Projectgegevens
Opdrachtgever Bolidt
Ontwerp Lüchinger Architects
Medewerkers Joris Lüchinger, Martijn de Koning, Patrick Ton
Ontwerp interieur KOSSMANN.DEJONG exhibition architects
Constructief advies IMd Raadgevende Ingenieurs
Projectmanagement GetGripp i.s.m. Rob Bolmers
Adviseur installaties Beekink Installatie Adviseurs
Techn. ontwerp i.s.m. RoosRos architecten
Adviseur BREEAM Adamas
Certificering BREEAM Excellent
Bruto vloeroppervlak circa 7.500 m2 nieuwbouw
Aanvang bouw mei 2017

Lees ook:

Hoofdkantoor Bolidt: The science behind an office
Het hoofdkantoor van Bolidt was toe aan een verandering, waarbij het gesloten profiel moest worden ingewisseld voor een open structuur. Sander Ros van RoosRos Architecten gaf het oorspronkelijke ontwerp van zijn vader een nieuwe, eigentijdse invulling. In een lezing en rondleiding rondom het thema ‘The science behind an office’ wordt de wisselwerking tussen dit nieuwe kantoor en het familiebedrijf dat daarin is gehuisvest duidelijk. Lees verder...

Render Ster van de Week – Mathematics Gallery in Londen
Het Science Museum in Londen krijgt een nieuwe Mathematics Gallery, vormgegeven door Zaha Hadid. Met haar bijzondere beelden overtuigde zij het museum te kiezen voor dit wiskundig vormgegeven ontwerp. De werkwijze van Hadid, waarbij zij intensief gebruikmaakt van technische vernieuwingen en algebraïsche vormentaal, sluit dan ook perfect aan bij een dergelijk museum. Lees verder….

Reageer op dit artikel